Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

27 oktober - 2 november 2008:

PvdA Week van de Jeugd

De week van 27 oktober tot en met 2 november staat voor de PvdA in Haarlem geheel in het teken van kinderen en jongeren. In die week zullen PvdA-raadsleden en bestuursleden op diverse plekken in de stad te vinden zijn om met en over jongeren te praten en zelf te ervaren hoe het is om jong in Haarlem te zijn.

Jeugd is één van de drie thema's waar de PvdA Haarlem deze raadsperiode extra aandacht voor vraagt, naast wonen en sociaal. De Week van de Jeugd van de PvdA Haarlem gaat vooraf aan de derde Week van de Jeugdzorg, die vanaf 1 november in de provincie Noord-Holland wordt georganiseerd. De aansluiting van het lokaal jeugdbeleid op de jeugdzorg is een belangrijk en actueel thema vanuit de Wet op de Jeugdzorg. Die aansluiting wordt door de keuze van deze week gesymboliseerd. Daarnaast vindt in de eerste week van november de behandeling van de Haarlemse begroting plaats in de gemeenteraad. De ervaringen in de Week van de Jeugd zal de PvdA gebruiken bij haar inbreng.

Via verschillende stages en werkbezoeken laten PvdA-politici zich informeren over thema's als verkeersveiligheid rond scholen, speelplekken, groen rond de school, leren en leven als jongere met een handicap, huiswerkbegeleiding, sport en cultuur. Daarnaast zullen er op de PvdA website artikelen verschijnen rond het thema jeugd en de initiatieven die de PvdA al hierop heeft genomen.

Naast de verschillende stages van de PvdA-raadsleden worden er een aantal grotere activiteiten georganiseerd. Dinsdag 28 oktober gaat de PvdA met een groep jongeren van Flinty's Noord naar de Tweede Kamer. Daar zal Kamervoorzitter Gerdi Verbeet hen ontvangen om de cd in ontvangst te nemen van de rap die zij in september bij Flinty's heeft opgenomen. Vrijdag 31 november maakt PvdA-raadslid Joyce Langenacker een fietstocht langs verschillende scholen om de verkeersveiligheid rond de Haarlemse scholen te onderzoeken. Dezelfde dag brengt een aantal raadsleden van de PvdA een werkbezoek aan culturele broedplaatsen in Amsterdam om te onderzoeken hoe jonge kunstenaars en creatieve ondernemers een plek kan worden geboden om te wonen en te werken

Het complete programma van de Week van de Jeugd is te vinden op de website van de PvdA Haarlem: www.haarlem.pvda.nl.

*** EINDE PERSBERICHT ***



Ingezonden persbericht