Deltion College


Nederland Leest besteedt aandacht aan
laaggeletterden

Van vrijdag 17 oktober tot en met vrijdag 14 november 2008 vindt de derde editie plaats van de campagne Nederland Leest (www.nederlandleest.nl). Ook mensen die moeite hebben met lezen kunnen dit jaar meedoen aan Nederland Leest. Er komt daarvoor een speciale herschreven uitgave in eenvoudig Nederlands van Harry Mulischâ Twee vrouwen, het boek dat tijdens de campagne centraal staat in Nederland Leest.

Aanpak van laaggeletterdheid is een van de doelstellingen van de Rijksoverheid in de periode tot 2010 en daarmee natuurlijk ook een speerpunt van de dienst Educatie van Deltion. In de gemeente Kampen heeft dit geleid tot het Aanvalsplan Laaggeletterdheid: âKampen met Taalâ.

Dit project is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen de gemeente, de openbare bibliotheek, het Deltion College en de Rotaryclub Kampen. Het convenant voor deze samenwerking is ondertekend tijdens de Wereldalfabetiseringsdag, vorige maand. Voor Deltion heeft Gusta van der Zanden, directeur Welzijn en Educatie het convenant ondertekend (foto).