Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 27-10-2008

POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP

ZWIJNDRECHT Een bewoonster van het Veerplein belde zondag aan het einde van de ochtend de politie omdat zij een chemische lucht rook. De brandweer kwam ook polshoogte nemen waarbij in een leegstaand winkelpand een onderzoek in werd gesteld. Uiteindelijk trof men daar een hennepkwekerij aan met 700 planten. Ecoloss heeft de hennepkwekerij ontmanteld waarna de planten met toebehoren in beslag zijn genomen en vernietigd.
Een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij zal worden ingesteld.

TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR HELING EN MISHANDELING

DORDRECHT Twee 14-jarige inwoners van Zwijndrecht zijn zondagmiddag door een aantal bewoners van de Draai aangehouden omdat zij zich verdacht gedroegen. Het tweetal had aangebeld bij een bewoner van het pand en gevraagd of zij naar binnen mochten omdat zij hun oma wilde bezoeken. De bewoner vertrouwde het echter niet en stelde samen met een andere bewoner een onderzoekje in. Het tweetal werd aangetroffen in de garagebox waarna een handgemeen ontstond. De gewaarschuwde politieagenten kwamen aan en troffen eveneens een bromfiets aan die van diefstal afkomstig was. Aangezien er ook sprake was van mishandeling door het tweetal zijn zij aangehouden voor mishandeling en heling. Onderzoek moet uitwijzen waar de bromfiets is gestolen.

ECHTELIEDEN IN TWIST

DORDRECHT Twee echtelieden leven al geruime tijd met elkaar in onmin. Zondagavond was het wederom tot een conflict gekomen in hun woning aan het Oosterdiep nadat de alcohol behoorlijk had gevloeid. Omdat de politie, die inmiddels gewaarschuwd was, een heel onsamenhangend verhaal kreeg voorgeschoteld en er met de vrouw des huizes niet te communiceren viel werd besloten haar aan te houden. Als zij, een 46-jarige inwoonster van Dordrecht, ontnuchterd is zal met haar worden gesproken in verband met de mishandeling van haar man, een 56-jarige inwoner van Dordrecht.

INBRAAK IN BEDRIJF

HENDRIK-IDO-AMBACHT Bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg is zondagavond ingebroken. Vermoedelijk heeft de inbraak rond 19.30 uur plaatsgevonden waarbij de daders aan de achterzijde van het pand een deur hebben geforceerd. Vanuit het kantoor werd een tiental computers inclusief beeldschermen meegenomen. Medewerkers van de Unit Forensische Opsporing stellen een sporenonderzoek in.

RIJVERBOD VOOR DRONKEN AUTMOBILIST

DORDRECHT- Zondagnacht 27 oktober heeft de politie op de Wijnstraat bij controle van een voertuig de 29-jarige bestuurder uit die woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. Nadat de blaastest positief werd bevonden, namen de agenten de Dordtenaar mee naar het bureau. Na verdere controle bleek dat de man 570 ugl blies, waarop hij een rijverbod voor 6 uur opgelegd kreeg.