Invoering WMO


Het CAK organiseert nieuwe themabijeenkomsten

Het CAK organiseert van 27 oktober 2008 tot en met 7 november 2008 een nieuwe reeks themabijeenkomsten voor gemeenten. Tijdens deze themabijeenkomsten wordt onder andere gesproken over de veranderingen in 2009, parameters en uurtarieven 2009 en over minimabeleid via het CAK.

Themabijeenkomsten CAK

Vanaf de start van de Wmo organiseert de afdeling Relatiebeheer Wmo van het CAK themabijeenkomsten op locatie, om zodoende informatie te verschaffen over onderwerpen gelieerd aan de uitvoering van de eigen bijdrage Wmo. De afgelopen bijeenkomsten hebben in het teken gestaan van onder andere het proces eigen bijdrage Wmo, het Extranet, de managementrapportage en Netto/Bruto Pgb.

De bijeenkomsten hadden hierbij zowel een passief als een actief karakter. Er was uitleg over processen en applicaties, maar er was ook ruimte om zelf te discussiëren over te maken of gemaakte beleidskeuzes. Tijdens de themabijeenkomsten is er niet alleen een wisselwerking tussen het CAK en de gemeenten, maar kunnen gemeenten ook ervaringen uitwisselen met andere gemeenten. De afgelopen bijeenkomsten hebben bewezen dat dit tot verhitte discussies kan leiden.

Nieuwe reeks Themabijeenkomsten

Van 27 oktober 2008 tot en met 7 november 2008 organiseert Relatiebeheer Wmo van het CAK wederom een nieuwe reeks met themabijeenkomsten. De onderwerken die tijdens deze reeks aan bod komen zijn o.a.:

* Veranderingen in de Wmo in 2009: komen er meer producten uit de AWBZ naar de Wmo? Wat voor impact heeft dat voor de gemeente? Wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot het al dan niet heffen van eigen bijdrage?

* Parameters en Uurtarieven 2009: wat voor keuzes heeft een gemeente hierin? Wat voor effect hebben de keuzes bij de gemeente, het CAK en vooral bij cliënten?

* Minimabeleid voeren via het CAK: Hoe kan de gemeente de minima effectief ontzien van eigen bijdrage? Hoe brengt een gemeente dat tot uitvoer? Wat voor beleidskeuzes moet een gemeente maken?

De onderwerpen zijn dit keer vooral toegespitst op belangrijke toekomstige ontwikkelingen en (beleids)keuzes.

Deze reeks met themabijeenkomsten wordt gehouden in Roosendaal, Zeist, Haarlem, Gouda, Steenwijk en Roermond. Kijk voor de exacte locaties, data en tijden in de uitnodiging.

Contact

De uitnodiging gemist of onverhoopt niet ontvangen? Neem dan contact op met Relatiebeheer Wmo, op 070 - 7114392 of via wmo@hetcak.nl

We zien u graag tijdens een van de themabijeenkomsten!