TenneT


Nieuwe hoogspanningslijn Oterleek en Westwoud

24-10-2008 Landelijk netbeheerder TenneT gaat het hoogspanningsnet in Noord-Holland uitbreiden, om aan de toegenomen vraag naar transport van elektriciteit te kunnen voldoen. Er wordt geïnvesteerd een nieuwe kabelverbinding tussen de hoogspanningsstations in Oterleek en Westwoud. Met deze nieuwe verbinding, die ondergronds wordt aangelegd, ontstaat er meer ruimte op het elektriciteitsnet in de regio. De verbinding wordt naar verwachting eind 2010 in gebruik genomen.

Veranderende elektriciteitsbehoefte

Door onder meer de liberalisering van de markt en de ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie, wordt Noord-Holland steeds belangrijker voor de elektriciteitsvoorziening. TenneT is als netbeheerder verantwoordelijk voor het goed functioneren van het hoogspanningsnet en voldoende transportcapaciteit. Vanuit deze rol investeert TenneT in nieuwe en bestaande hoogspanningsverbindingen. De nieuwe verbinding tussen Oterleek en Westwoud zorgt voor extra capaciteit op het hoogspanningsnet in Noord-Holland. De verbinding wordt ondergronds uitgevoerd en volgt zoveel mogelijk de huidige bovengrondse hoogspanningslijn.

Informatiebijeenkomst

Het project wordt komende jaren uitgevoerd door Nuon Tecno en Continuon. Gedurende het hele proces wordt intensief samengewerkt met alle betrokkenen, waaronder gemeenten, grondeigenaren en omwonenden. Op maandag 27 oktober, van 19.00 tot 21.00 uur, is er voor belanghebbenden een informatieavond georganiseerd in De Nadorst in Blokker waar de plannen nader worden toegelicht.