Scania Beers B.V.

2008-10-24

Wever Totaal kiest voor twee Scania XPi Trucks

Breda, 24 oktober 2008 - Scania Emmen heeft onlangs twee Scania XPI trekkers geleverd aan Wever Totaal Transport BV.

De XPI motor maakt gebruik van het EGR-systeem waardoor er geen AdBlue toegevoegd hoeft te worden. Er is gekozen voor de Scania P280 vanwege de compacte, laag gemonteerde cabine die voor gemakkelijk in- en uitstappen zorgt. Daarnaast hebben de trucks een slaapcabine zodat de chauffeurs voldoende rust krijgen. Het wagenpark van Wever Totaal bestaat uit 30 voertuigen. Boven 18 ton GVW betreft het meer dan de helft Scania's.

Wever Totaal Transport wordt sinds 1975 geleid door directeur Geert Wever. Het hoofdkantoor is gevestigd in Emmen met een nevenvestiging in Nieuwegein. Wever Totaal Transport is opgericht in 1928 als een transportbedrijf, nu is het een moderne dienstverlener gespecialiseerd in logistiek. Het woord "Totaal" in de naam staat voor alle activiteiten die Wever verzorgt, zoals nationaal en internationaal transport van stukgoed en palletzendingen, koerierszendingen, expresse-zendingen, tijdsleveringen, opslag, voorraadbeheer, containers lossen, goederen verpakken en prijzen, orderpicking en distributieverhuur van vrachtwagens met chauffeurs.

De Scania XPI motoren maken gebruik van het EGR (Exhaust Gas Recirculation) systeem om aan de milieunormen te voldoen. Dit systeem voert de uitlaatgassen nog een keer sterk afgekoeld terug de motor in om de verbrandingstemperatuur te reduceren, wat resulteert in een lagere uitstoot van schadelijke stoffen. Het grote voordeel hiervan is dat Scania geen gebruik hoeft te maken van AdBlue voor de nabehandeling van uitlaatgassen. Dit bespaart niet alleen in de operationele kosten, maar resulteert ook in een gewichtsbesparing voor het chassis. Bovendien is dit systeem gebruiksvriendelijker voor de chauffeur omdat deze alleen diesel hoeft te tanken.

"Wever Totaal heeft al ruim 40 jaar een goede band met Scania en we hebben echt het idee dat wij elkaar begrijpen op onder andere milieugebied. Scania kan ons de nieuwste technologie hieromtrent leveren met hun XPI trekkers en wij kunnen hiermee dus vooroplopen op milieugebied" aldus Geert Wever, Directeur Wever Totaal Transport BV.

Wever-pers-2008-332

Logo Scania XPi-332

Nico van der Klugt
Manager Communications

Telefoon:

+31(76)7511601

E-mail:
nico.van.der.klugt@scania.com