Politie Groningen

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Hatecrimes

Woensdag 22 oktober 2008

Provincie Groningen, 22-10-2008

Harkstede: beroving mislukt

Een tot nu toe onbekende man heeft dinsdagavond geprobeerd een 82-jarige inwoonster van Harkstede in haar huis te beroven. De met een bivakmuts getooide man stond tegen kwart voor negen in de kamer van de vrouw en eiste geld. Nadat de bewoonster had gezegd dat er geen geld in huis was, begon de onbekende het huis te doorzoeken. De vrouw wist in een onbewaakt ogenblik via een slaapkamerraam te vluchten. De overvaller ging er vandoor nadat hij met een stoel een raam had ingegooid. De politie houdt vandaag onder meer een buurtonderzoek. Mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen met het politiebureau in Hoogezand via het telefoonnummer 0900-8844.

Veendam: schipper valt in ruim

Een 31-jarige schipper werd dinsdagavond naar een ziekenhuis vervoerd nadat hij aan de Spoorhavenweg in Veendam in het ruim van zijn schip was gevallen. De man, afkomstig uit Mijdrecht, wilde een handje helpen bij het schoonmaken van de kade die vervuild was geraakt door een chemische vloeistof. De schipper gleed vermoedelijk uit toen hij een slang had klaargelegd en viel in een laadruim. De man werd met behulp van een hoogwerker van het schip gehaald en werd met arm- en rugklachten naar een ziekenhuis vervoerd. De arbeidsinspectie is door de politie over het ongeluk op de hoogte gebracht.

Stadskanaal: aangehouden na mishandeling

De politie heeft dinsdagmiddag in de Eksterhof een 48-jarige inwoner van Stadskanaal aangehouden wegens mishandeling van een inwoonster van diezelfde plaats. De vrouw stond met een buurtbewoner op straat te praten en zou zonder aanleiding door de man in haar gezicht zijn geslagen. Volgens het slachtoffer zou ze ook zijn getrapt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leens: arrestatie na mishandelingen

Een 17-jarige inwoner van Leens werd dinsdagavond door de politie aangehouden nadat hij twee jongens zou hebben geslagen. Een van de slachtoffers, een 16-jarige inwoner van Leens, liep daarbij een gebroken neus op. Het tweede slachtoffer, een 17-jarige jongeman uit Ulrum, raakte ook aan zijn gezicht gewond. Aanleiding tot de mishandelingen zou een uit de hand gelopen grap zijn. De verdachte werd in zijn woning gearresteerd. Hij gaf toe te hebben geslagen, maar dat te hebben gedaan omdat een van zijn opponenten hem met de dood had bedreigd.

Veendam: automobilist rijdt in op agent

Een politieagent heeft dinsdag aangifte gedaan van poging doodslag. De diender wilde maandagavond in de Ds Petersentraat in Veendam een 20-jarige automobilist uit die plaats langs de kant van de weg zetten. De politie had informatie dat de Veendammer in een auto reed die hij zonder toestemming had meegenomen van een familielid. Ook was het rijbewijs van de bestuurder eerder in beslag genomen. Toen de agent een stopteken gaf, verhoogde de verdachte de snelheid en reed in op de politiemedewerker. Die kon vroegtijdig wegspringen. Even later kon de inwoner van de Parkstad alsnog worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Uithuizermeeden: zeemeermin vermist

Een medewerker van een restaurant in Uithuizermeeden heeft dinsdagmiddag bij de politie gemeld dat hij een betonnen zeemeermin kwijt is. Het beeld stond tot maandagavond als blikvanger aan de voorzijde van de horecagelegenheid aan de Hoofdstraat. Het beeld dat ca. 1,80 meter hoog is, is vermoedelijk tussen maandagavond en dinsdagmiddag van zijn sokkel gehaald. Om de zeemeermin mee te kunnen nemen zijn enkele bevestigingsstaven doorgeknipt. De politie doet onderzoek naar de vermiste zeemeermin en wil graag weten wie het beeld in zijn bezit heeft. Personen die meer informatie hebben, kunnen contact opnemen met de politie in Uithuizen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: winkeldiefjes aangehouden

Een medewerker van een winkel in de Gelkingestraat heeft dinsdagmiddag drie winkeldiefjes betrapt. De politie nam het drietal mee naar het politiebureau en hoorde de jongens over hun daden. De Groningers van 9, 12 en 13 jaar gaven direct toe dat ze bij diverse winkels in de binnenstad hadden gewinkeld zonder te betalen. Dat hadden ze maandag ook al gedaan. Het ging de jongens vooral om gereedschap, chips en drinken. Het drietal is overgeleverd aan de ouders.

Groningen: controle bij verkeerslichten

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen controles uitgevoerd bij verkeerslichten. Op de Paterswoldseweg werden 400 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Tien personen reden door het rode licht en kregen een bekeuring. Op de Pleiadenlaan reden zeven mensen door het rode licht. Ook hier werden ongeveer 400 voertuigen gecontroleerd. Nabij de Eendrachtsbrug werden 33 fietsers bekeurd. Zij reden door het rode licht.

Groningen: Groningse van fiets gereden

Een inwoonster van Groningen (leeftijd onbekend) is dinsdagmiddag op het Gedempte Zuiderdiep in haar woonplaats van haar fiets gereden. Een 51-jarige automobilist uit Duivendrecht reed achteruit het fietspad op en zag de vrouw over het hoofd. Zij kwam daarbij ten val, waarna de bestuurder over de voet van de Groningse reed. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: snorfietser van sokken gereden

Een 69-jarige snorfietser uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt in het Stadspark in Groningen. Een 45-jarige automobilist uit Bedum zag de snorfietser in een bocht op de Concourslaan over het hoofd en reed hem van de sokken. Vermoedelijk nam de Bedumer de binnenbocht. De Stadjer is met een wond aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij behandeld.

Groningen: vervelende man aangehouden

De politie heeft dinsdagavond in de Oosterstraat een 30-jarige inwoner van Middelstum aangehouden. De man gedroeg zich vervelend in een hotel. Na meerdere waarschuwingen informeerde het personeel de politie. Toen agenten buiten een gesprek met de hem wilden, weigerde hij zijn identiteitsbewijs te tonen. Na meerdere vorderingen werd de man aangehouden. De verdachte verzette zich daartegen, waardoor twee agenten lichte verwondingen opliepen. Uiteindelijk werd de 30-jarige geboeid overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietser onder invloed

Een 33-jarige bromfietser uit Groningen is dinsdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De Stadjer viel in de Bedumerweg op vanwege zijn onzekere rijgedrag. Agenten zetten de man daarom in de Riouwstraat langs de kant en lieten hem een blaastest doen. Daaruit bleek dat de bestuurder had gedronken. Op het politiebureau werd duidelijk dat de Groninger ruim 1,75 promille in zijn bloed had en niet in het bezit is van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man overvallen

Een 52-jarige inwoner van Groningen is dinsdagnacht in de Rembrandt van Rijnstraat overvallen. Het slachtoffer parkeerde na vieren zijn auto bij zijn woning en werd vervolgens bedreigd door twee onbekende personen. Deze eisten dat het slachtoffer hen mee naar binnen nam. In de woning werd het slachtoffer vastgebonden en werd het huis doorzocht. De twee verdachten zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De Groninger is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld en wil graag spreken met mensen die afgelopen nacht iets verdachts hebben gezien in de Rembrandt van Rijnstraat of directe omgeving. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Gotenburgweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1507, aantal overtredingen: 154, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2169, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen,Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 523, aantal overtredingen: 161, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.