Politie Drenthe

Hatecrimes

Donderdag

Assen, 23-10-2008

Verdachten van winkeldiefstal aangehouden
MEPPEL Een 33-jarige man uit Meppel is woensdagmiddag aangehouden op verdenking winkeldiefstal uit een supermarkt aan het Vledder. De man zou blikjes hebben gestolen zonder te betalen. De verdachte stond alweer buiten toen een medewerker van de supermarkt hem weer mee naar binnen vroeg. In de supermarkt ontstond echter een worsteling, waarbij meerdere medewerkers van de supermarkt de verdachte in bedwang probeerden te houden. De verdachte is overgedragen aan de politie en ingesloten voor verhoor. (BPS 08-185684)
EMMEN - Een 56-jarige man uit Emmen is woensdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Noorderstraat. De man, die voor ongeveer 15 euro aan goederen zou hebben gestolen, verkeerde onder invloed van alcohol en is overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-186044)

HOOGEVEEN Agenten hebben woensdagmiddag een 37-jarige vrouw uit Luttelgeest aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze zou goederen hebben weggenomen bij een drogisterij aan de Hoofdstraat. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Nadat ze de diefstal had bekend, kreeg ze een dagvaarding uitgereikt, (BPS 08-186080)

Computerscherm buit bij inbraak

ASSEN Woensdagnacht is ingebroken in een bedrijf aan de Wagenmakerstraat. Daarbij is vermoedelijk een computerscherm gestolen. De daders zijn binnengekomen door een raam open te breken. Daarvoor hebben ze, om op het terrein te komen, het hek opengeknipt. De 46-jarige eigenaar doet aangifte. De politie onderzoekt deze inbraak.(08-186142)

Man aangehouden wegens beroving en bedreiging

ASSEN De politie kreeg woensdagavond een melding van een beroving aan de Oude Molenstraat. Een 27-jarige man uit Assen was zojuist, onder bedreiging van een mes, beroofd bij een pinautomaat. Op basis van het signalement, hebben agenten in de nacht van woensdag op donderdag een 40-jarige verdachte van de beroving (uit Assen) aangehouden op de Rolderstraat. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-186091)

Vernieler van fiets aangehouden
RODEN Een 16-jarige jongen uit Lettelbert is woensdagavond aangehouden aan de Heerestraat wegens vernieling van een fiets. Agenten zagen dat de jongeman bij een fietsenstalling aan een afgesloten fiets stond te trekken. Toen de agenten dichterbij kwamen, zagen ze dat de fiets behoorlijk vernield was. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Hij verklaarde dat hij een lekke band had gekregen met zijn eigen fiets en dat hij daarom een andere fiets wilde stelen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. (BPS 08-186134)

Jongens schieten met luchtbuks
ZUIDLAREN Agenten hebben woensdagavond twee jongens van 18 uit Zuidlaren aangehouden aan het Ludinge. De politie kreeg een melding dat er met een balletjespistool op de ramen van het verzorgingshuis zou worden geschoten. Ter plaatse werden drie jongens aangetroffen. De derde betrokkene wist te ontkomen. In eerste instantie wisten de verdachten van niets, maar na het aantreffen van een luchtbuks en kogeltjes, zijn ze ingesloten voor verhoor. (BPS 08-186116)

Controle overlast door jeugd
HOOGEVEEN De politie heeft woensdagavond op diverse plaatsen in Hoogeveen gecontroleerd op overlast door jongeren. Op diverse plaatsen waren jongeren aanwezig, maar er werden geen strafbare feiten waargenomen. Aan de Zaaier werd een 18-jarig meisje uit Hoogeveen bekeurd omdat zij zich niet kon legitimeren. (BPS 08-186127)

Politie controleert in verkeer
ZUIDLAREN Op dinsdag 21 oktober is tussen 4.00 uur en 12.00 uur op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer. Er zijn van 449 bestuurders blaastesten afgenomen. Twee bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. Tussen 12.00 uur en 20.00 uur is de tweede ploeg gaan controleren. Van 272 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van de bestuurders bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 08-186011)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.