FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: staking dreigt bij Nemef

FNV bondgenoten heeft slotenfabrikant Nemef een ultimatum gesteld. De vakbond onderhandelt sinds 16 september over een sociaal plan voor de werknemers van het bedrijf, omdat Nemef de productie naar het buitenland wil verplaatsen.

"Aangezien Nemef weigert aan onze eisen tegemoet te komen, hebben we ze vandaag een ultimatum gesteld. Wanneer Nemef niet akkoord gaat met onze voorstellen, wordt er maandag 24 uur gestaakt," aldus Hans Zebel, bestuurder FNV Bondgenoten.

FNV Bondgenoten heeft Nemef al op 9 oktober een eindbod gedaan. Hierin zijn de minimumeisen van de vakbond vastgelegd. Zebel: "Wij willen afspraken maken over onder meer herplaatsing van werknemers, schadeloosstelling, verhuiskosten, financieel en juridisch advies voor werknemers en de duur en looptijd van deze afspraken."

Wanneer Nemef niet voor vrijdag 24 oktober, 17.00 uur reageert op het ultimatum, wordt er op maandag gestaakt. "We staan maandag vanaf 7 uur bij de poorten om de werknemers op te roepen het werk voor 24 uur neer te leggen. We hebben natuurlijk liever dat er gewoon goede afspraken gemaakt worden, maar als Nemef daar niet toe bereid is, hebben we geen andere keus," aldus Zebel.