Stadsdeel Zeeburg

Eerste paal De Borneohof met historische stoomheimachine

17 oktober 2008
Op donderdag 23 oktober 2008 slaan stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm en de bestuurders van de Alliantie Gert Weenink en Jan van Barneveld met een historische stoomheimachine de officiële eerste paal voor de bouw van De Borneohof. Dit gebeurt rond 15.30 uur op de hoek Madurastraat - Borneostraat. Met deze feestelijke eerste paal starten de bouwwerkzaamheden aan het project. Als alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw in het najaar van 2010 opgeleverd.

Foto: visual Borneohof De Borneohof aan het Javaplein is één van de meest in het oog springende nieuwbouwprojecten in de Indische Buurt. Het ontwerp van architectenbureau Geusebroek Stefanova biedt onder meer plaats aan 67 woningen, waarvan vier rolstoelwoningen. Er komt een vestiging van de Openbare Bibliotheek, een fitness en een restaurant/grand café. In de mechanische parkeergarage in de kelder worden, naast parkeerplaatsen voor bewoners en gebruikers, ook 92 parkeerplaatsen gebouwd voor de buurt.

Samen Indische Buurt

Met de start van de bouw van dit project wordt weer een grote stap gezet in de aanpak voor verbetering van de Indische Buurt. De Borneohof maakt deel uit van de vernieuwing in de gehele Indische buurt die wordt gerealiseerd onder de naam `Samen Indische Buurt'. Bij deze vernieuwing richten stadsdeel Zeeburg en de woningcorporaties de Alliantie, Ymere en Eigen Haard zich op het realiseren van betere woningen, een sterke economische positie van de wijk, leefbaarheid en veiligheid.