Option N.V.

Financial News
Click here

> Option Home > News > Press Releases
Press Releases

>> 08.00 am - Option breidt samenwerking met Intel uit voor draadloze modules voor MIDâs

LEUVEN, België â 20 oktober 2008 â Option N.V. (EURONEXT Brussel: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist op het vlak van draadloze communicatie, kondigde vandaag aan dat het een nieuwe ingebouwde 3.5G HSPA inbouwmodule ontwikkelt voor Moorestown, Intelâs MID-platform (Mobile Internet Device â toestel voor mobiel breedband internet) gebaseerd op de Intel(TM) Atom⢠processor.

Option werkt al samen met Intel sinds 2007. Hierdoor werd Option het eerste bedrijf ter wereld dat een WWAN-module produceerde die klein genoeg was om in MIDâs te passen die gebaseerd zijn op de Intel(TM) Atom⢠processor. De GTM501 van Option is de enige ingebouwde HSPA inbouwmodule die beschikbaar is in de ultracompacte LGA-behuizing. De GTM501 meet slechts 25 x 30 x 2,5 mm, waardoor het âs werelds kleinste HSPA inbouwmodule is.

âMet Moorestown zet Intel haar vermaarde traditie van de wet van Moore verder. Ze doet dit door de verwerkingssnelheid te vergroten, het aantal functies uit te breiden en tegelijk het plaatsgebruik en energieverbruik drastisch te verkleinenâ, zegt Jan Callewaert, CEO van Option. âOptionâs continue innovaties in deze nieuwe 3.5G HSPA inbouwmodule zullen toonaangevende draadloze oplossingen voor connectiviteit naar Intelâs next generation Moorestown platform brengen.â

âDraadloze verbindingen van een hoge performantie zijn cruciaal voor het succes van toestellen voor mobiel breedband internetâ, zegt Anand Chandrasekher, Intelâs Senior Vice President en General Manager Ultra Mobility Group. âOptionâs expertise en ervaring met HSPA inbouwmodules in combinatie met Intelâs innovatieve oplossingen, zoals hoge performantie en laag verbruik, zullen er voor zorgen dat de next generation Moorestown platformen altijd verbonden zijn met het internet.â

MIDâs zijn een nieuwe categorie draagbare en compacte internetgerichte toestellen voor consumenten en zakenmensen. Communiceren met anderen, ontspanning zoeken, informatie opzoeken of online games spelen: het kan allemaal, waar je ook bent. Volgens een recente prognose van ABI Research zullen tegen 2013 zoân 200 miljoen ultramobiele toestellen â o.a. Netbooks en MIDs â per jaar over de toonbank gaan.

MEDIA CONTACT
Jan Poté, PR & Media Relations
Tel +32 (0)475 92 55 82, E-mail: j.pote@option.com

OVER OPTION
Option is de vernieuwer op het gebied van draadloze communicatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van draadloze verbindingstools met 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE en WLAN-technologie. Option heeft een stevige reputatie opgebouwd met de creatie van verbluffende nieuwe producten die de prestaties en mogelijkheden van draadloze communicatie ingrijpend verbeteren. De maatschappelijke zetel van Option is gevestigd in Leuven, België. Het bedrijf heeft R&D-centra in België (Leuven) en Duitsland (Düsseldorf en Adelsried), en een vestiging met ISO 9001-certificaat voor productie, engineering en logistiek in Ierland (Cork). Option heeft kantoren in Europa, Amerika, Azië, Japan en Australië. Voor meer informatie, surf naar www.option.com.