Gemeente Boekel


Hervatting werkzaamheden LOG infra

Vanaf donderdag 25 september is weer gestart met de uitvoering van de wegaanpassingen aan de wegen in de LOG-gebieden. Tot en met eind december worden aan de volgende wegen werkzaamheden uitgevoerd: Peelsehuis, Bovenstehuis, Zijp, Waterdelweg en Hoogstraat.

Peelsehuis/Bovenstehuis
Deze wegen worden in week 40 t/m week 44 uitgevoerd. De werkzaamheden bestaan uit een geringe wegverbreding en het plaatselijk aanbrengen van een molgoot met opsluitband. De gehele rijbaan wordt opnieuw geasfalteerd en er worden rode fietssuggestiestroken aangebracht. Het Peelsehuis en de Bovenstehuis blijven gedurende de uitvoering van de werkzaamheden toegankelijk voor doorgaand verkeer. Alleen tijdens de uitvoering van de asfalterings-werkzaamheden op woensdag 8 tot en met vrijdag 10 oktober wordt het werkvak geheel afgesloten voor doorgaand verkeer. Direct aanwonenden worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Zijp
Tussen het Bovenstehuis en de Waterval is de rijbaan van deze weg reeds uitgevoerd. Aan de zuidzijde zal nog een fietspad aangelegd worden. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf week 43 t/m week 48. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden is het niet noodzakelijk om de weg af te sluiten.

Waterdelweg
De rijbaan van deze weg wordt aan de noordzijde verbreedt vanaf het Bovenstehuis tot aan huisnummer 1. In week 39 is gestart met het ontgraven van de wegverbreding en het dempen van de sloten aan de noordzijde. Dit zal eind week 40 afgerond zijn. Vervolgens wordt er een nieuwe gasleiding en elektriciteitskabel aan de noordzijde aangebracht en wordt de bestaande gasleiding en elektriciteitskabel opgebroken. Deze werkzaamheden worden in week 43 t/m week 47 uitgevoerd.
Na afronding van de werkzaamheden aan de gasleiding en elektriciteitskabel wordt er ter plaatse van de gedempte sloot een infiltratiebuis gelegd en wordt de wegverbreding aangelegd. Dit zal plaatsvinden in de periode 48 t/m 51
De Waterdelweg blijft gedurende de uitvoering van de werkzaamheden toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Alleen tijdens de uitvoering van de asfalteringswerkzaamheden (deze moeten nog definitief ingepland worden) wordt het werkvak geheel afgesloten voor doorgaand verkeer. Direct aanwonenden worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Hoogstraat
De Hoogstraat zal aan de westzijde verbreedt worden. Woensdag 1 oktober is gestart met het ontgraven van de wegverbreding op het weggedeelte tussen de Statenweg en de Lekerseweg. De werkzaamheden zullen eind week 51 afgerond zijn. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijft de Hoogstraat toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Alleen tijdens de uitvoering van de asfalteringswerkzaamheden (week 45) wordt het werkvak geheel afgesloten voor doorgaand verkeer. Direct aanwonenden worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Op deze website kunt u meer informatie vinden onder "Actueel/Projecten".