Kempen & Co



PERSBERICHT

Kempen Capital Management (KCM) groeit in fiduciair vermogensbeheer

Beheerd vermogen nu EUR 4 miljard Vraag naar transparantie binnen fiduciair management neemt toe Maarten Roest maakt overstap van Fortis Investments naar KCM

Kempen Capital Management ziet een aanhoudende belangstelling voor complete beleggingsoplossingen onder institutionele beleggers. Na onder meer De Goudse Verzekeringen, ZLM Verzekeringen en Pensioenfonds Randstad hebben recent bijvoorbeeld ook de pensioenfondsen van Radio Holland, LU en een ­niet nader te noemen- ondernemingspensioenfonds met een beheerd vermogen van circa EUR 400 miljoen voor een beleggingspartnership met KCM gekozen.

Paul Gerla (CEO KCM): "Hiermee heeft het onder Hans Rademaker opererende fiduciair management/client solutions team nu circa EUR 4 miljard aan beleggingen in beheer. Zo'n 3 jaar geleden is KCM gestart met Fiduciair Management en inmiddels bestaat het team uit 7 ervaren mensen. KCM heeft de afgelopen jaren gerichte investeringen gedaan in deze vorm van dienstverlening en wij zijn er dan ook van overtuigd de juiste mensen -met achtergronden bij onder meer pensioenfondsen, consultants en vermogensbeheerders-, en de systemen voor onder meer portfolio management, risicobeheer en rapportages in huis te hebben om institutionele beleggers nu en in de toekomst te ondersteunen."

Hans Rademaker (Directeur Fiduciair Management KCM): "De recente turbulentie op de financiële markten onderstreept nog maar eens het belang van professioneel en pro-actief vermogensbeheer. Wij zien dan ook steeds meer, belangstelling van grote beleggers als verzekeraars en pensioenfondsen, maar ook van bijvoorbeeld charitatieve instellingen, voor fiduciair management. Deze beleggers blijken niet zo zeer op zoek te zijn naar producten maar eerder naar een partnership. Zeg maar een partij die als het ware kan fungeren als de `eigen' beleggingsafdeling van de belegger. De vermogensbeheerder die claimt fiduciair management aan te bieden kan, en ons inziens moet, in deze rol voorzien. Essentieel hierbij is natuurlijk gelijkschakeling van belangen tussen belegger en fiduciair manager. Alles wat een fiduciair manager doet en laat dient in het belang van de cliënt te gebeuren. Transparantie is hierbij een basisvoorwaarde en in dit kader ondersteunt KCM bijvoorbeeld ook actief het initiatief van de Stichting voor Ondernemingspensioenfondsen (OPF) om tot een soort `fiduciaire code' te komen. Een en ander wordt nu overigens namens de industrie verder door de Dutch Fund and Asset Management Association (DUFAS) opgepakt.

Met de groei van de hierboven genoemde activiteiten heeft KCM besloten om het relatiebeheerteam uit te breiden. "Het doet ons genoegen dat Maarten Roest per 1 november a.s. als Directeur Institutionele Relaties verantwoordelijk zal worden voor de acquisitie en het relatiebeheer voor fiduciair management relaties. Maarten heeft de voor deze dienstverlening vereiste brede achtergrond in beleggingen en client servicing bij ABN AMRO opgedaan. Hij brengt 18 jaar relevante institutionele beleggingservaring in Nederland en daarbuiten met zich mee. Maarten maakt de overstap vanuit Fortis Investments waar hij laatstelijk Head of Fiduciary Management Sales & Services was", zo geeft Daan van der Werf (Directeur Institutionele Relaties KCM) aan.

Beethovenstraat 300 | 1077 WZ Amsterdam | Postbus 75666 | 1070 AR Amsterdam Kempen Capital Management N.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co N.V.

blad 2 Over de achtergronden van zijn overstap naar KCM geeft Maarten Roest aan: "Kempen is een ambitieuze organisatie die gekenmerkt wordt door focus. Ze kiezen bewust voor een beperkt aantal activiteiten en willen in de segmenten waarin ze opereren niet zo zeer de grootste als wel een van de besten zijn. Daarnaast spreekt het duidelijke commitment van KCM aan fiduciair management, dat onder meer blijkt uit de wil om te investeren in mensen en systemen, mij erg aan. Ik verwacht dat over enkele jaren er nog slechts een relatief beperkt aantal aanbieders van fiduciair management over zal zijn en ben er van overtuigd dat KCM er daar één van zal zijn."

Amsterdam, 17 oktober 2008

Kempen Capital Management N.V.

Voor meer inlichtingen:
Paul Gerla: +31 (0)20 348 8733
Hans Rademaker: +31 (0)20 348 8706
Daan van der Werf: +31 (0)20 348 8720

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. (Kempen & Co) is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een 100% dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. (Van Lanschot). Van Lanschot en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van artikel 2:11 van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Van Lanschot en Kempen & Co zijn tevens als financiële onderneming geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. (KCM) is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten en werkt met zeer gespecialiseerde management teams.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet- beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.

Nadere informatie over Kempen & Co kunt u vinden op www.kempen.nl

Beethovenstraat 300 | 1077 WZ Amsterdam | Postbus 75666 | 1070 AR Amsterdam Kempen Capital Management N.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co N.V.