Ingezonden persbericht


Persbericht

Heiloo, 22 augustus 2008

Amsterdamse jeugd zet zich in voor Ronald McDonald VU Kinderstad tijdens ING Amsterdam Marathon

Amsterdam - Honderden kinderen zetten zich zondag 19 oktober tijdens de ING Amsterdam Marathon in voor de Ronald McDonald VU Kinderstad. Dankzij deze bijzondere samenwerking tussen de Stichting Amsterdam Marathon en de Ronald Mc Donald VU Kinderstad sporten de kinderen deze dag niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de exploitatie van de bruisende kinderstad, die dit jaar feestelijk is geopend door prins Maurits en prinses Marilène. Het programma voor de kinderen bestaat uit de 1K Runaway (6 t/m 13 jaar) en een drietal Mini Marathons (t/m 12 jaar).


1K Runaway in het Olympisch Stadion
De 1K Runaway is een project van de Atletiekunie, dat vele grote wegwedstrijden reeds in hun organisatie hebben opgenomen. Er wordt per leeftijdscategorie gestart, waardoor iedereen tegen zijn leeftijdsgenoten kan lopen. Door middel van een tijdregistratie chip wordt per categorie een uitslag opgemaakt. De snelste kinderen worden later in het jaar door de Atletiekunie uitgenodigd voor een finale. Met de start om 11.15 uur vóór het Olympisch Stadion in Amsterdam en de finish op de officiële finishlijn van de grote marathon, kunnen de kids de baan alvast warm lopen voor de toppers op de marathon die vlak na hun zullen finishen. Vooraf zullen alle kinderen zich verzamelen in de Kids Tent voor het Olympisch Stadion. Hier zullen alle kinderen na afloop van de run ook weer terugkomen onder begeleiding van de organisatie. Ouders kunnen hier hun kinderen weer ontmoeten en samen genieten van de "afterparty" met leuke activiteiten voor de kinderen.

Mini Marathons in drie Stadsdelen
Naast de 1K Runaway worden dit jaar ook weer 1 km recreatie loopjes georganiseerd voor de kinderen uit Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer bij het Galileïplantsoen, in stadsdeel Oud-Zuid op het Olympiaplein en voor het eerst in stadsdeel Zuideramstel bij de Churchilllaan/hoek Waalstraat. Ook hier vindt na afloop een spetterend kinderfeest plaats met schminken, springkussens, muziek, atletiekmeerkamp, Eurobungee, loterij met leuke prijzen, etc.

Inschrijven op www.ingamsterdammarathon.nl
Informatie over de inschrijvingen is terug te vinden op www.ingamsterdammarathon.nl. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Ronald McDonald VU Kinderstad.


---

Meer informatie Ronald McDonald VU Kinderstad:

Afgelopen februari is de Ronald McDonald VU Kinderstad feestelijk geopend door prins Maurits en prinses Marilène. De Kinderstad is gevestigd op de bovenste etage van VU medisch centrum. Een 'stad' die bruist van de activiteiten, maar waar ook rustige plekken zijn waar kinderen zich kunnen ontspannen. Dit alles natuurlijk samen met hun ouders, broertjes, zusjes en vrienden. Het is belangrijk dat deze patiëntjes zich op intellectueel en psychosociaal vlak kunnen blijven ontwikkelen terwijl ze voor lange tijd in het ziekenhuis liggen. Zo is er o.a. een Ajax spelershome gebouwd met een voetbalveldje, een mini vliegtuig met een eigen spottersnest, een televisie werkplaats, een prachtige barbie hoek, een KPN wizzkidscorner, een echte Spyker met een racespel, een loungehoek, een radio 538 studio en een theater. De exploitatie van Kinderstad kost heel veel geld en kan niet uit de reguliere middelen betaald worden. Daarom werft de stichting Ronald McDonald VU Huis/Kinderstad geld en middelen om deze droom te realiseren. Voor meer informatie kijkt u op: www.ronaldmcdonaldvukinderstad.nl.

Noot aan de redactie (