Ingezonden persbericht


RePay International blijft streven naar eenduidige normering met Milieu Centraal in Nederland

Normen en samenwerking onmisbaar in klimaatcompensatieprojecten

s-Hertogenbosch, 15 oktober 2008 - RePay International is verheugd met het eerste gezamenlijk rapport van Milieu Centraal en Klimaatcompensatie.nl dat een dezer dagen wordt uitgegeven. Hierin worden de diverse deelnemende organisaties beoordeeld op hun klimaatcompensatiesystemen. Hoewel de normering nog niet streng genoeg is naar de wensen van RePay International, ziet het bedrijf voldoende aanleiding om na deze eerste stap samen verder te bouwen aan een Nederlands normeringstelsel voor klimaatcompensatie. Milieu Centraal nam vorig jaar het initiatief om te komen tot een standaardisatie in de diverse vormen van klimaat/co2-compensatie. Minister Cramer ondertekende het convenant en gaf het startsein in juli 2007. Gezamenlijk hebben de aangesloten organisaties besloten om de respectievelijke compensatiemethoden jaarlijks te laten onderzoeken door het onafhankelijke bureau van Jos Cozijnsen.

RePay International, het bedrijf achter de Visa GreenCard, is verheugd met de bevestiging door Milieu Centraal en Klimaatcompensatie.nl van zijn eigen koers. Niet alleen de goede beoordeling in het rapport, maar ook de aanbevelingen die worden gedaan om verder tot standaardisatie te komen worden door RePay goed ontvangen. Patrick Bunnik, CEO van RePay International benadrukt het belang van samenwerking: In een niet gereguleerd systeem, is het van het grootste belang voor de consument om de zaken snel transparant en inzichtelijk te maken. Milieu Centraal heeft hiertoe een goed initiatief genomen en een belangrijke eerste stap is gezet. We betreuren het dat het rapport aanleiding heeft gegeven voor partijen om het initiatief te verlaten. Wij zijn nadrukkelijk van mening dat je milieucompensatie niet streng genoeg kunt controleren, en tevens tot gezamenlijke normen moet komen. Zelf laten we ieder jaar al onze instrumenten en investeringen dubbel controleren door gerenommeerde organisaties als PWC en TNO.

Bunnik vervolgt: Wij gaan er van uit dat de aanbevelingen in het rapport leiden tot een transparante en gestandaardiseerde manier van werken bij compenserende bedrijven en organisaties. Bovendien hoop ik dat andere organisaties die nog niet deelnemen zoals luchtvaart- en oliemaatschappijen een reden zien om ook deel te nemen. Ook roep ik partijen op die het initiatief hebben verlaten om mee te blijven helpen aan standaardisatie. Juist als het partijen betreft voor wie, net als wij, de voorgestelde normen nog niet ver genoeg gaan.

Over RePay International

RePay International verzorgt de internationale verspreiding van het ClimaCount-creditcardprogramma en is in Nederland bekend door de Visa GreenCard. Het bedrijf ontwikkelt strategische allianties met banken, creditcardmaatschappijen, bedrijven en ngo's die het concept onder licentie koppelen aan hun eigen creditcards. Zo geven aanbieders van creditcards hun klanten de mogelijkheid om CO2-neutraal te consumeren. RePay International werkt bij de internationale introductie van ClimaCount samen met deskundige, onafhankelijke organisaties als CE Delft, PricewaterhouseCoopers en onderzoeksinstituut TNO. RePay International is gevestigd in s-Hertogenbosch en in San Francisco (VS). RePay International is een werkmaatschappij van Tendris Holding B.V., een organisatie die ideeën op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen ontwikkelt en ondersteunt.

Voor meer informatie over RePay International en de jaarverslagen: www.visagreencard.nl.