PvdA Rotterdam


PvdA wil onderzoek HIV-healings

Wo 15 Okt 2008 - Redactie
PvdA wil onderzoek HIV-healings

In Amsterdam zijn er verschillende migrantenkerken, waaronder de Pinkstergemeente, die beweren HIV en AIDS via het gebed te kunnen genezen. Op deze manier wordt kerkgangers voorgehouden dat zij niet meer aan deze ongeneeslijke ziekte leiden.

Peggy Wijntuin, PvdA-raadslid, maakt zich ernstige zorgen. Rotterdam kent deze kerkgenootschappen ook. Ik moet er niet aan denken dat er mensen rondlopen die door gebedsgenezing denken niet meer ziek te zijn. Als ze stoppen met het innemen van hun medicijnen zijn de gevolgen voor hun gezondheid groot. Bovendien is de kans reëel dat ze minder waarde gaan hechten aan veilige seks en dat zij zodoende anderen kunnen besmetten.

In de Tweede Kamer heeft Khadija Arib (PvdA) de minister gevraagd een onderzoek in te stellen door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Wijntuin: Rotterdam kan het zich niet permitteren dit onderzoek aan zich voorbij te laten gaan; er staan mensenlevens op het spel.

Wijntuin vraagt aan het stadsbestuur om dit onderzoek, ook wil zij dat de relatie tussen het hoge aantal zelfmoorden van Afro-Surinaamse mannen en HIV/AIDS onderzocht zien.

Bijgevoegd zijn de schriftelijke vragen
Bijlagen: doc 20081014 pw hiv healings.doc