Politie Gelderland-Zuid

Getuigenoproep rond 20-jarige man

Hurwenen, 15-10-2008 o Na het aantreffen afgelopen zaterdag van de overleden 20-jarige man uit Hellevoetsluis in het water van de Hurwenensche Kil, besteedde Opsporing Verzocht dinsdagavond wederom aandacht aan de zaak in Hurwenen.

Het programma liet op verzoek van de politie een foto van de man uit Hellevoetsluis zien om de getuigenoproep kracht bij te zetten. Dinsdag werd aan het eind van de dag ook de doodsoorzaak bekend gemaakt, de man was door verdrinking om het leven gekomen. Omdat uit sectie tevens bleek dat de man al gedurende langere tijd in het water had gelegen, richtte de getuigenoproep zich op de gebeurtenissen rond 24 september in Hurwenen.

Eerdere slachtoffers
In de nacht van 23 op 24 september werden in Hurwenen aan de Wielewaallaan een 52-jarige vader en zijn 23-jarige zoon om het leven gebracht. In die woning werd brand gesticht en er werd een zwaar gewonde man van 47 jaar uit Hellevoetsluis aangetroffen. De politie heeft de man in verband met zijn medische toestand nog maar kort kunnen horen.
De politie is met een team van ruim 20 rechercheurs volop bezig om het mogelijke verband tussen de twee zaken te onderzoeken.

Sporen
Zaterdagavond werd de 20-jarige man aangetroffen waarna er direct een gebied in de Hurwenensche Kil werd afgezet voor sporenonderzoek. Rond de plaats waar de man gevonden is, werd dit sporenonderzoek zondag afgesloten. Maandagochtend startte een ME-zoeking vanaf de vindplaats van de 20-jarige man tot aan de woning aan de Wielewaallaan. De zoeking met 20 collegas van de Mobiele Eenheid nam nagenoeg de hele dag in beslag, zij kamden een gebied van ruim een kilometer uit op sporen. Gevonden sporen werden ter plaatse veiliggesteld door een Forensisch specialist. Deze sporen worden nu onderzocht.

ME-zoeking Hurwenen
ME-zoeking in Hurwenen

Tips
De getuigenoproep in het programma Opsporing Verzocht leverde tot nu toe 9 tips op maar de politie verwacht na de herhaling van de uitzending woensdagmiddag, mogelijk nog meer tips binnen te krijgen. De tips van dinsdagavond zeggen meer over de contacten van het slachtoffer én getuigen die menen de man te hebben gezien in Hurwenen. De politie gaat de tips onderzoeken en bekijken hoe bruikbaar ze zijn voor het onderzoek.

Zie overige berichten.
(13)

Laatst gewijzigd 15-10-2008 15:11 | © Regio Gelderland-Zuid |