Gemeente Den Haag

Uitbreiding aantal aardgastankstations in Den Haag

Naast het aardgastankstation op het bedrijventerrein Forepark krijgt Den Haag er volgende jaar vier stations bij. Voor de inrichting en exploitatie van de nieuwe aardgastanklocaties heeft de gemeente Den Haag subsidie beschikbaar gesteld.

In 2009 wordt het mogelijk om bij de volgende tankstations aardgas te tanken:

- Texaco t Dekkershoekje, Escamplaan 2000

- Texaco Bezuidenhout, Bezuidenhoutseweg 429
- HTM CNG-net tankstation, Telexstraat 3

- Tamoil, Rijn 1 (Forepark)

Subsidieregeling
Om het aanbod van aardgastankstations - goed verspreid over de stad - te vergroten, is begin 2008 een subsidieregeling in het leven geroepen voor het realiseren van nieuwe aardgastankstations. Deze regeling bestaat uit een eenmalige investeringsbijdrage van maximaal 60.000,- per tankpunt, plus een jaarlijkse exploitatiebijdrage voor de eerste drie jaar van maximaal 40.000,-. Hiermee wordt aardgas eenvoudiger verkrijgbaar en komt de vraag naar en het aanbod van aardgas meer op gang.

Wagenpark op aardgas
Groot wagenparkbeheerders TNT, HTM, HMS en Twins-Infra hebben een intentieverklaring ondertekend om hun wagenpark op aardgas te laten rijden. Op deze manier wordt door het Haagse bedrijfsleven een stevige bijdrage geleverd aan een grotere vraag naar aardgas. Bij de gemeente Den Haag gaan tussen nu en 2010 ongeveer 350 gemeentelijke auto's over op aardgas. Ook de Provincie Zuid-Holland en het ministerie van VROM rijden op aardgas. Daarnaast gaat vanaf september 2009 het streekvervoer over op aardgas.

Luchtkwaliteit in Den Haag
De gemeente Den Haag werkt hard aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. De luchtkwaliteit is nu beter dan 20 jaar geleden en die verbetering zet door. De gemeente blijft zich inspannen om de lucht nog schoner te maken. De subsidieregeling voor het exploiteren van aardgasvulpunten draagt bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit in Den Haag. Aardgas is aanzienlijk schoner dan andere fossiele brandstoffen, veroorzaakt bovendien minder geluid, is veilig én voordelig.

De gemeente Den Haag ziet aardgas als een transitiebrandstof op weg naar waterstof. Door actief het transitiespoor aardgas (makkelijk en schoon), biogas (makkelijk, schoon en CO2-neutraal), waterstof (nog schoner en CO2-neutraal) in te zetten, komt klimaatneutraal en schoner rijden een stuk dichterbij.

Gemeentelijke voertuigen
Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/aardgas