Ingezonden persbericht


Inspraakbus Kanaleneiland-Noord rijdt vanaf 13 oktober in de wijk in Utrecht

Om bewoners ruimschoots de gelegenheid te geven mee te praten over het gebiedsplan Kansrijk Kanaleneiland-Noord zoeken de gemeente en de corporaties Mitros en Portaal de bewoners actief op in de wijk. Vanaf 13 oktober rijdt de inspraakbus in het gebied tussen Bernadottelaan en Attleeplantsoen waar bewoners de gelegenheid krijgen direct het gebiedsplan in te zien en meteen in te spreken.

Locaties bus
De bus staat op verschillende locaties in de wijk zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om dichtbij huis in te spreken. Het busteam deelt huis-aan-huis een samenvatting van het gebiedsplan uit zodat bewoners meteen op de hoogte zijn van de inhoud van het plan. In de bus zelf is meer informatie aanwezig en kan men meteen inspreken. Er zijn tolken aanwezig.

De inspraakbus doet de volgende locaties aan:

- Op maandag 13 oktober vanaf 10.00 tot 13.00 uur is de bus te vinden in het noordelijk deel van de Adenauerlaan, Marshalllaan en Spaaklaan.
- Woensdagmiddag 15 oktober vanaf 12.00 tot 16.00 uur rijdt de bus vervolgens op het zuidelijk deel van de Adenauerlaan, Piersonlaan en Spanlaan.
- Vrijdagochtend vanaf 10.00 tot 13.00 uur doet de bus de Nansenlaan aan, alsmede de Gasperilaan en Trumanlaan bij de markt.

Inhoud Gebiedsplan 2008 - 2018
Het gebiedsplan bevat voorstellen voor de fysieke vernieuwing van het gebied tussen de Bernadottelaan en de Martin Luther Kinglaan in de periode 2008 - 2018. De gemeente Utrecht en de woningcorporaties Mitros en Portaal hebben het gebiedsplan opgesteld na een consultatie van de direct betrokkenen.

De rode draad in het gebiedsplan is: versterk wat goed is, vervang wat slecht is en zorg voor meer keuzemogelijkheden als het om wonen gaat. De vernieuwing concentreert zich op de gebieden waar de flats van Mitros en Portaal staan. De aanpak betreft de woningen, de openbare ruimte én een intensivering van het beheer.

Het gebiedsplan is een maatregel uit het wijkactieplan Kanaleneiland. In het wijkactieplan staan maatregelen die komende jaren nodig zijn om in Kanaleneiland het verschil te maken. Door gemeente, corporaties en bewoners (organisaties) wordt hard gewerkt om van Kanaleneilend een krachtwijk te maken: een vitale woon-, werk- en leefomgeving waar het prettig wonen is en waar mensen betrokken zijn bij de samenleving.