Buitengewoon Boergondisch feestmaal
op Aver Heino
1 okt 2008
Onderdeel: Animal Sciences Group
Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober a.s is boerderij Aver Heino dé
culinaire locatie om te genieten van een buitengewoon âBoergondisch
feestmaalâ. Ook collegaâs van de Animal Sciences Group en de WUR zijn
van harte uitgenodigd om âin de stal te komen etenâ. Het bijzondere
menu voor de mensen is bereid met de biologische oogst van eigen land,
van het seizoen en uit eigen streek. Reserveren via www.vaneigenerf.nl
Gastvrouw Ans Niens en bedrijfsleider Ben Timmerman heten de gasten
van harte welkom op proefboerderij Aver Heino, een van de
praktijkcentra voor de biologische melkveehouderij. Het onderzoek is
vooral gericht op de voederwinning, veevoeding, bemesting,
graslandbeheer en snijmaïs. En op een aantal praktische zaken. Zo
worden in de stal de ligbedden voor de koeien uitgetest. Wat ligt
lekkerder: een hard of een zacht bedje voor de koe? Gasten van het
Boergondisch feestmaal kunnen dat zelf zien tijdens diner in de ruime
stal van de boerderij. De tafel staat gedekt naast de ligweide in de
stal, bedekt met een dikke laag stro, waar de koeien rustig naast u
liggen te herkauwen. Bovendien is de stal voorzien van een loopbrug en
een bezoekersgang. U heeft daarom alle gelegenheid om de roodbonte en
zwartbonte koeien, de lekkere ligbedden, de automatische mestschuif en
de moderne melkrobot te bekijken. En misschien wordt er in de
kraamstal wel een kalfje geboren!
Overheerlijk dineren of lunchen op het boerenerf
Topkok Eric van Veluwen en Olivier van der Staal bereiden in het
weekend van 20 en 21 september op het boerenerf in Baexem, een
bijzonder driegangen menu met de dauwverse oogst van eigen grond.
Seizoens- en streekgebonden eten op zijn best! Om de maag vast te
prikkelen geeft bedrijfsleider Timmerman, onder het genot van een
heerlijk glaasje melk, een rondleiding langs de dieren en gewassen en
vertelt daarbij over wat biologische landbouw en streekeigen productie
voor hem zo aantrekkelijk maakt. Hierna is het aanschuiven aan de rijk
gedekte tafels voor het driegangenmenu.
Menu
van Chefkok Olivier van der Staal en Eric van Veluwen
Voorgerecht
Romig soepje van pompoen, verse koriander, reuze crostini's van
zuurdesembrood met pesto en gezouten hoeveboter, smeuïge knoflook dip
en een frisse salade Mesclun van het boerenerf.
Hoofdgerecht
Zacht gestoofd âZoervleischâ heerlijk gemarineerd en ouderwets
gesudderd in verse geweckte citroen, tomaat en afgemaakt met volle
room.
Gratin van aardappel en knolselderij, geroosterde bietjes en
courgettes of een verrukkelijk vegetarisch hoofdgerecht
vanPaddenstoelen risotto met gegrilleerde courgettes
Nagerecht
Appeltaart uit de boomgaard met gele room, verveine en marmelade van
appeltjes van Oranje
Boergondisch genieten kan op 11 en 12 oktober op Aver Heino,
Lemelerveldseweg 32 te Heino.
Reserveren via www.vaneigenerf.nl; Er zijn ongeveer 100 plaatsen.
Het Boergondisch feestmaal is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds,
de provincies Noord-Brabant en Overijssel en de Rabobank Maas en
Leudal.
Contact
Zwier van der Vegte
Tel. 0320 - 293 367
zwier.vandervegte@wur.nl