Gemeente Rotterdam

Opmerkelijk nieuws van Stadstoezicht
periode 28 september - 4 oktober 2008

Nieuws van Stadstoezicht Rotterdam

Door opspelende hormomen 450 euro kwijt. Stadstoezicht reddende engel

Een zwangere vrouw uit Witte van Haemstedestraat had afgelopen dinsdag in een opruimbui oude boeken weggegooid. Toen haar man thuiskwam zag hij dat de boeken weg waren De schrik sloeg om zijn hart. Want in één van de boeken was 450 euro spaargeld voor de babykamer verstopt. Na zijn eerste schrik belde de aanstaande vader direct de politie. Deze kon hem helaas niet helpen en ook andere acties liepen op niets uit. De man belde ten einde raad nogmaals de politie. Daarop nam de politie contact op met Stadstoezicht. Vervolgens ging direct een milieucontroleur naar de gedupeerde mensen in de Witte van Haemstedestraat. Nadat de de milieucontroleur van Stadstoezicht het probleem had aangehoord, regelde hij meteen dat de bewuste container geleegd werd. Na ongeveer één uur hadden de ouders in spé hun spaargeld terug.

Milieuactie Rotterdam-Noord

De huisvuilcontroles van Stadstoezicht in de avonduren hebben een aantal mensen kennelijk aangezet hun huisvuil later buiten te zetten. Klachten van buurtbewoners en eigen constateringen bevestigden deze trend. Daarom heeft Stadstoezicht vorige week 's nachts extra gecontroleerd. In de nacht van 2 op 3 oktober is tot half twee in de vroege morgen met drie ploegen gecontroleerd in de Agniesebuurt, Provenierswijk en een aantal straten in het Oude Noorden.

In dit gebied moest tussen 20.00 uur en 01.30 uur niet minder dan 52 keer een proces verbaal worden opgemaakt wegens verkeerd of te vroeg aanbieden van huisvuil. Tussen 22.00 uur en 01.30 uur werden de meeste overtredingen (43) geconstateerd. Met deze actie wil Stadstoezicht de bewoners waarschuwen, zodat zij zich voortaan aan de regels voor het aanbieden van huisvuil houden. Stasdtoezicht spreekt van een succesvolle actie en waarschuwt voor meer nachtelijke controles.

.

Zakkenroller door marktmeester Stadstoezicht opgepakt Op de markt bij de Grote Visserijstraat in Rotterdam-West heeft een marktmeester van Stadstoezicht donderdagmiddag 2 oktober jl. een vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van zakkenrollerij. Samen met een getuige heeft hij de vrouw afgeleverd op het nabij gelegen politiebureau. Daar is de vrouw gehoord. Volgens de politie bleek de 31-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats ook nog een openstaande straf van 86 dagen te hebben. Ze is in verzekering gesteld en ingesloten voor nader onderzoek.

Door Cameratoezicht heler aangehouden

In de vroege morgen van vrijdag 3 oktober zagen medewerkers van het team Cameratoezicht van de dienst Stadstoezicht rond half vier dat een man op straat aan twee personen een fiets wilde verkopen op de Kruiskade.

Hierop is de politie ter plaatse gewaarschuwd en de verkoper is aangehouden. De fiets van de 24-jarige Rotterdammer is in beslag genomen. Agenten brachten de verdachte over naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek .

Bron: Communicatie STZ, 06-10-2008