Gemeente Kerkrade

03.10.08: Succesvolle warming-up bijeenkomst `Kerkrade hartveilig'

Mevrouw Dekeunink was degene die als eerste haar diploma kreeg uitgereikt, op de foto met de ambassadeurs Ralf Krewinkel, Ger Senden en Jack Vinders. Op donderdagavond 2 oktober jl. vond er in het raadhuis in Kerkrade een bijeenkomst plaats voor alle mensen die zich als vrijwilliger hebben aangemeld voor de `Kerkrade hartveilig' campagne en voor sponsoren, sympathisanten en andere betrokkenen. Ongeveer 175 personen woonden de avond bij.

De avond was bedoeld als 'warming up' bijeenkomstom de aangemelde vrijwilligers te bedanken, te informeren over het hulpsysteem en over de voortgang van het project, waaronder de reanimatietrainingen die vrijwilligers gaan volgen of deels al gevolgd hebben.

Programma
De avond had een gevarieerd programma. Tijdens de bijeenkomst werd er niet alleen uitleg gegeven over het hulpsysteem door AED Solutions, ook de ambassadeurs van de campagne waren aanwezig. Wethouder Ralf Krewinkel sprak deze avond, Ger Senden deelde zijn `hartveilige' ervaringen in de thuissituatie en bij Roda JC en Jack Vinders zong enkele liedjes `uit het hart'.
Ook werd er een film getoond door de Stichting Nazorg Hartpatiënten die het belang van reanimatie aantoonde. Ten slotte legde ESE International uit wat de Cardi Card inhoudt; dit is een hulpmiddel bij reanimatie dat iedere vrijwilliger ook zal ontvangen.

Prachtig resultaat
Tijdens de avond werd bekend gemaakt dat alle vijf de geplande AED's nu, verspreid door heel Kerkrade, geplaatst zijn en dat zich inmiddels 227 vrijwilligers hebben aangemeld. Sommige vrijwilligers hebben meerdere locaties opgegeven waaruit zij hulp kunnen bieden zodat er in totaal 257 vrijwilligersadressen zijn.

Aan de 40 vrijwilligers die al met succes een training hebben gevolgd werden diploma's uitgereikt. De overige vrijwilligers worden in november en december getraind.
Verantwoordelijk wethouder Ralf Krewinkel: "Ik ben zeer blij met het grote aantal aanmeldingen, dit laat het sociale karakter van Kerkradenaren zien, vooral omdat je dit echt voor een ander doet. Daarom ben ik oprecht trots op Kerkrade."
Tevens hebben vele bedrijven zich gemeld die een bijdrage leveren aan de campagne.

Vrijwilligers
Uiteraard kunnen mensen die geïnteresseerd zijn een reanimatiecursus te volgen zich nog steeds aanmelden als vrijwilliger. U kunt zich meldenbij de afdeling zorg van de gemeente Kerkrade, telefoon 56 76 555 of e-mail wmo@kerkrade.nl.