Antillenhuis


Eerste expositie Ivar Pieternella in Den Haag geopend

Op de foto de heren Capricorne, Comenencia en Ivar Pieternella tijdens het bekijken van een van de vele schilderijen (Foto: Antillenhuis/ Studio FVS)

Donderdagmiddag vond in het Antillenhuis te Den Haag de opening plaats van de expositie "De reis door het onbewuste" van de Antilliaanse kunstenaar Ivar Pieternella. De expositie werd geopend door de Antilliaanse kunstenaar José Capricorne. Vele gaven aan de uitnodiging gehoor. Behalve de heer Capricorne voerde ook de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia, het woord.

Ivar Pieternella is de zoon van oud-Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen Richard Pieternella. De heer Richard Pieternella was voor de expositie overgevlogen uit Curaçao om hierbij aanwezig te kunnen zijn. Ivar is geboren te Willemstad (Curaça0) op 31 maart 1967. In 1988 verhuisde hij naar Nederland en heeft hij verschillende opleidingen gevolgd om zich verder te kunnen ontplooien. Ivar lijdt sinds 1993 aan een vorm van schizofrenie en is daardoor gedwongen om naar zijn gevoelens te luisteren en deze in zijn creaties te verwerken.

De expositie is tot en met 15 december 2008 te bezichtigen. Openingstijden: Werkdagen van 09:00 uur tot 16:00 uur. Adres: Badhuisweg 175, 2597 JP Den Haag.

Voor meer informatie, persfoto's en/of contactgegevens van de kunstenaar gelieve contact op te nemen met de voorlichter/woordvoerder van het Antillenhuis, de heer Norman Serphos via serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 03-10-2008 Bron: Antillenhuis