Provincie Noord-Holland

Datum

2-10-2008

Onderwerp

Noord-Hollands smaakje aan RTL-kookprogramma

Britta Adema

Puur Smaak is een eigentijds kookmagazine dat laat zien dat biologisch verantwoord koken prima te rijmen is met het goede leven. Chef-kok Mathijs Vrieze neemt de kijker mee het land in. Op vrijdag 3 en 24 oktober neemt hij de kijker mee naar Noord-Holland.

Chef-kok Mathijs Vrieze kookt op locatie en laat de gast en kijkers kennismaken met de volle smaak van biologische producten. Op vrijdag 3 oktober en 24 oktober doet hij dit bij verschillende biologische boerderijen in Noord-Holland. Op de geitenboerderij de Ridammerhoeve vertelt landbouwgedeputeerde Jaap Bond in één van de afleveringen over de inspanningen van de provincie om biologische landbouw te stimuleren.

Biologische landbouw
De provincie Noord-Holland maakt zich al jaren sterk voor biologische landbouw. Biologisch produceren houdt in dat de boeren op een meer natuurlijke manier omgaan met het land, dieren en hun producten. De teeltwijze is aangepast aan natuurlijke mechanismen van plantenvoeding en gewasbescherming. Voor Noord-Holland is de biologische landbouw een gewenste verduurzaming van de agrarische sector. De groei moet worden bereikt door onderzoek, pilotprojecten, subsidie, voorlichting, educatie, samenwerking en de campagne noordhollandsegrond. Kijk op de site www.noordhollandsegrond.nl voor een digitale kaart van alle biologische boeren in Noord-Holland of bij u in de buurt!

Puur Smaak is iedere vrijdag te zien op RTL 4 van 16.35 17.05 uur.