Datum
2-10-2008
Onderwerp
Noord-Hollands smaakje aan RTL-kookprogramma
Britta Adema
Puur Smaak is een eigentijds kookmagazine dat laat zien dat biologisch
verantwoord koken prima te rijmen is met het goede leven. Chef-kok
Mathijs Vrieze neemt de kijker mee het land in. Op vrijdag 3 en 24
oktober neemt hij de kijker mee naar Noord-Holland.
Chef-kok Mathijs Vrieze kookt op locatie en laat de gast en kijkers
kennismaken met de volle smaak van biologische producten. Op vrijdag 3
oktober en 24 oktober doet hij dit bij verschillende biologische
boerderijen in Noord-Holland. Op de geitenboerderij de Ridammerhoeve
vertelt landbouwgedeputeerde Jaap Bond in één van de afleveringen over
de inspanningen van de provincie om biologische landbouw te
stimuleren.
Biologische landbouw
De provincie Noord-Holland maakt zich al jaren sterk voor biologische
landbouw. Biologisch produceren houdt in dat de boeren op een meer
natuurlijke manier omgaan met het land, dieren en hun producten. De
teeltwijze is aangepast aan natuurlijke mechanismen van plantenvoeding
en gewasbescherming. Voor Noord-Holland is de biologische landbouw een
gewenste verduurzaming van de agrarische sector. De groei moet worden
bereikt door onderzoek, pilotprojecten, subsidie, voorlichting,
educatie, samenwerking en de campagne noordhollandsegrond. Kijk op de
site www.noordhollandsegrond.nl voor een digitale kaart van alle
biologische boeren in Noord-Holland of bij u in de buurt!
Puur Smaak is iedere vrijdag te zien op RTL 4 van 16.35 17.05 uur.
Provincie Noord-Holland