Gemeente Wijdemeren


Gezondheidspeiling onder 65+

Gezondheidspeiling onder 65+

Ben u 65 +? Dan is de kans groot dat u op vrijdag 3 oktober een vragenlijst van de GGD ontvangt.

Bij de vragenlijst treft u groene thee aan zodat u onder het genot van een kopje thee de vragen kunt beantwoorden.

Het is belangrijk dat u de vragenlijst invult en terugstuurt. Daarmee helpt u mee dat de gemeente en zorginstellingen hun voorzieningen en activiteiten zo goed mogelijk kunnen laten aansluiten bij de wensen en behoeften van 65-plussers. Nelleke Schenkkan, wethouder gezondheidszorg van de gemeente Wijdemeren: We willen weten of onze inwoners achter de keuzes staan die we in ons lokaal gezondheidsbeleid maken. De uitkomst van de peiling laat zien welke punten aandacht nodig hebben.

6000 vragenlijsten
De GGD stuurt de vragenlijst aan ruim 6.000 zelfstandig wonende 65-plussers in de regio. In de vragenlijst staan vragen over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld lichamelijke en geestelijke gezondheid en leefgewoonten (zoals roken, alcoholgebruik en bewegen).

Iedere vier jaar
GGD Gooi & Vechtstreek houdt in principe elke vier jaar een dergelijk onderzoek onder senioren. In 2004 heeft de GGD ook zon grootschalig vragenlijstonderzoek uitgevoerd. De ruim 6.000 inwoners die een vragenlijst krijgen toegestuurd, zijn door middel van een steekproef uit de bevolkingsregisters van de gemeenten getrokken. Het aantal mensen in de steekproef is zo gekozen dat er een goed beeld wordt verkregen van de gezondheidssituatie per leeftijdscategorie en per gemeente.

Resultaten
De resultaten uit 2004 zijn naast de resultaten uit 2008 te leggen: met deze vergelijking kunnen de gemeenten hun lokale gezondheidsbeleid nog beter vormgeven. In de loop van 2009 verschijnen de resultaten in regionale kranten en op de GGD-website, www.ggdgooi.nl.

(02-10-2008)