AutoRai

Wereldpremière van de nieuwe Suzuki Alto in Parijs

(8/7/2008)
Op de Internationale autoshow van Parijs (Mondial de lâAutomobile), die van 2 tot 19 oktober 2008 wordt gehouden, toont de Suzuki Motor Corporation een reeks opwindende nieuwe modellen en conceptautoâs. Zo vindt op stand 302 in hal 3 onder meer de wereldpremière van de geheel nieuwe Alto plaats.

Nieuwe Suzuki Alto: plezierig en milieuvriendelijk autorijden De geheel nieuwe Alto is het resultaat van Suzukiâs ongeëvenaarde kennis en ervaring op het gebied van compacte autoâs. De Alto combineert een opvallend design een hoge wendbaarheid en flexibiliteit gericht op stadsgebruik, met uitstekende prestaties op het gebied van brandstofeconomie en lage CO2-uitstoot. Suzuki optimaliseerde elk deel van de auto om met behoud van veel ruimte en comfort in het interieur, verdere gewichtsbesparing te realiseren.

Voor de compacte carrosserie tekenden de Suzuki-designers een stijlvol, sportief en jeugdig uiterlijk dat tegelijkertijd degelijkheid en energie uitstraalt. Dit sluit perfect aan bij de Europese smaak en zorgt tevens voor een lage
luchtweerstandscoëfficiënt. Met het hoge niveau op het gebied van kwaliteit, comfort en veiligheid komt de nieuwe Alto tegemoet aan de strenge eisen van de automobilist(e) van vandaag en morgen.

Modellen met milieuvriendelijke brandstofceltechnologie Suzuki streeft naar milieuvriendelijke producten, die een lage belasting op de mondiale milieuomgeving hebben. Suzuki investeert daarom onder meer in brandstofceltechnologie.

De nieuwste twee modellen die met deze techniek zijn uitgerust, worden in Parijs getoond. De eerste is de SX4 FCV, die is voorzien van een high-performance brandstofcelpakket, een 70 MPa waterstoftank en een lichte, compacte condensatoraccu. De andere is de âCrosscageâ, die is voorzien van een eenvoudig, compact en zeer licht, luchtgekoeld brandstofcelsysteem en een secundaire high-performance lithium-ionaccu.

Suzuki in een oogopslag
Op de Suzuki-stand worden ook andere opwindende producten getoond die de Suzuki âWay of Lifeâ uitstralen. Onder meer productiemodellen als de Splash, de Swift, de SX4 en de Grand Vitara. Verder zijn ook de SX4 WRC-rallyauto en de SERT enduranceracer GSX-R1000 aanwezig om Suzukiâs sportieve karakter te illustreren.