Partij van de Arbeid

Concept PES-manifest

02-10-2008 01:40

In juni 2009 worden verkiezingen gehouden voor het Europees Parlement. De PvdA maakt hierin samen met haar Europese zusterpartijen deel uit van de Partij van Europese Socialisten (PES). Ter voorbereiding van de Europese verkiezingen werken alle partijen aan een gemeenschappelijke verklaring: het PES-manifest.

Bij deze presenteert de PES het tweede concept manifest. Wilt u hierop reageren? Heeft u suggesties? Mail ze dan voor 8 oktober naar: is@pvda.nl

Het PES-manifest vormt de basis voor de werkzaamheden van de nieuw te kiezen PES-fractie in de periode 2009 2014. Deze tekst is tot stand gekomen na een breed consultatieproces door de Partij van Europese Socialisten, die in december 2006 tijdens het PES-congres in Porto van start is gegaan. De tekst van de tweede versie is verzorgd door PES-voorzitter Poul Nyrup Rasmussen en zijn secretariaat in Brussel.

Het manifest telt momenteel zes prioriteiten. Per onderdeel worden tien tot dertien concrete voorstellen gedaan. Hieruit zal door de PES voor de campagne uiteindelijk een pamflet van twee paginas worden gedestilleerd, die dient als kern voor de PES campagne voor de Europese verkiezingen.

Tijdslijn
9 oktober: deadline amendementen op tweede versie 16 oktober: PES Presidency meeting: bespreking amendementen tweede versie

1 december: vaststelling PES manifest door PES-council