Gemeente Edam-Volendam

Nieuws uit de collegevergaderingen


* Een ingediend verzoek om met ingang van het toeristenseizoen 2009 een toeristentreintje te mogen exploiteren in Volendam wordt positief benaderd door het college. Wel acht het college nader overleg nodig over de route en de tijden.


* Besloten is om in Volendam (toeristische) bewegwijzeringsborden te gaan plaatsen. Het worden dezelfde soorten borden als nu reeds in Edam in gebruik zijn. De borden komen voornamelijk langs doorgaande routes en verwijzen met name naar instellingen en organisaties op het gebied van sport, cultuur, toerisme en winkelcentra.

* Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het bouwen van een nieuwe tribune in het stadion van FC Volendam, ter vervanging van de huidige tribune, en tevens akkoord te gaan met de bouw van twee cascogebouwen op de hoeken van het stadion. Het college doet hierbij de raad ook voorstellen met betrekking tot de bekostiging hiervan en de huurverhoging die hieruit voortvloeit voor FC Volendam.

* Het college heeft besloten een bijdrage van EUR.475,-- toe te kennen aan de verkeersouders van 't Kofschip i.v.m. het volgen van de cursus Streetwise om de kinderen verkeersvaardiger en bewuster te maken in en van het verkeer. Eerder werd een soortgelijk verzoek van De Botter ook ingewilligd.