AutoRai

Paris Motor Show: Lexus IS 250C wereldpremière

(10/2/2008)
De Lexus IS 250C beleeft zijn wereldpremière tijdens de Autosalon van Parijs 2008. Deze nieuwe Lexus cabriolet is uitgerust met dezelfde sportieve elegantie als de IS 250 sportsedan en voegt hieraan nog een superieur staaltje van technisch kunnen toe.

Het resultaat is een unieke cabriolet die net zulke plezierige rijprestaties levert als zijn gesloten evenknie. Ook zal de op details aangepaste IS-modellijn in Parijs te zien zijn, alsook de LS 460 All-Wheel Drive en de volgens Lexusâ L-finesse gestileerde concept crossover LF-Xh.

De nieuwe IS 250C is uitgerust met een inklapbare hardtop van aluminium die ongekend soepel en stil functioneert. Deze dakconstructie opent volledig in slechts 21 seconden en is daarmee het snelste driedelige vouwdak dat momenteel op de markt is. Dankzij de opmerkelijk compact gehouden constructie van het dakmechanisme beschikt de IS 250C over een grote bagageruimte, goed toegankelijke achterzittingen en veel interieurruimte voor de achterpassagiers.

De nieuwe cabriolet van Lexus heeft met de IS 250 de soepele 2,5 liter

V6-krachtbron met 153 kW (208 pk) en de 6-traps automatische transmissie gemeen. Dankzij het aerodynamische design van de IS 250C blijft het windgeruis tot een minimum beperkt wanneer met het dak open wordt gereden. De zeer hoge torsiestijfheid van de IS 250C draagt bij aan een rijcomfort dat van een merk als Lexus mag worden verwacht. Met dak dicht liggen de NVH-waarden (noise, vibration, harshness) op hetzelfde niveau als bij de IS 250 sedan.

Concept car: Lexus
LF-Xh
De LF-Xh is voorzien van een expressieve, gebeeldhouwde carrosserie, vierwielaandrijving en Lexus Hybrid Drive met een sterke V6-benzinemotor en krachtige elektromotoren. Met zijn dynamische voorkomen combineert deze spectaculaire crossover (afgewerkt in matzwart zodat geen afbreuk wordt gedaan aan het pure design door eventuele lichtweerkaatsing) geavanceerde emissietechniek met uitstekende rijprestaties, een fluisterstille werking en een bijzonder gunstig brandstofverbruik.

Op details aangepaste Lexus
IS-modellijn
De IS-modelreeks is voor het modeljaar 2009 herzien, waarbij de onderscheidende styling, het hoge comfort en raffinement en de eersteklas uitrusting van Lexusâ dynamische, compacte sedan naar een nog hoger niveau zijn getild. Op het vlak van design, rijdynamiek, veiligheid en techniek zijn belangrijke verbeteringen doorgevoerd.

Het op details aangepaste exterieur en interieur getuigen van de voortgaande evolutie van de unieke ontwerpfilosofie van Lexus, L-finesse. Alle wijzigingen aan wielophanging, stuurinrichting, transmissie en de bediening met schakelflippers resulteren in een merkbaar verbeterde rijdynamiek. Met de standaard integratie van het Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) laat Lexus zien dat het zowel het comfort als de veiligheid van de inzittenden hoog in het vaandel heeft staan. Het inzittendencomfort in het toch al luxe interieur van de IS stijgt naar nieuwe hoogten dankzij een nog uitgebreidere standaarduitrusting.

Lexus LS 460
AWD

Twee jaar nadat de vierde generatie van het vlaggenschip van Lexus zijn opwachting maakte op de Europese markt, wordt de LS 460 in aanvulling op zijn eersteklas comfort, overtuigende rijcapaciteiten en grensverleggende actieve veiligheidssystemen nu ook uitgerust met permanente vierwielaandrijving.

De LS 460 AWD is voorzien van een configuratie met drie differentiëlen, waaronder een compact TORSEN(TM) Limited Slip Differential (LSD) dat het aandrijfvermogen over de voor- en achteras verdeelt en waarbij het koppel in de verhouding 40:60 naar de voor- en achterwielen wordt gedirigeerd. Dit systeem is speciaal ontwikkeld om het rijgedrag en de wegligging in extreme rijomstandigheden verder te verbeteren, terwijl tegelijkertijd op het vlak van rijcomfort en rechtuitstabiliteit tijdens accelereren de belangrijke eigenschappen van een sportieve achterwielaangedreven sedan uit het premiumsegment zijn behouden.