Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aurélien Poirot nieuwe chefkok Hotel The Grand

Sofitel Amsterdam The Grand ***** de-luxe krijgt vanaf 1 oktober 2008 een nieuwe chefkok, de Franse Aurélien Poirot. Met de keus voor Poirot krijgt de wens om de traditie van het Franse 'Art de Vivre' in te bedden in deze unieke Hollandse historische hotellocatie ook culinair gestalte. Want niet alleen ondergaat het stadspaleis The Grand momenteel een ingrijpende renovatie, onder leiding van de Franse architect Sybille de Margerie, ook op gastronomisch vlak wil The Grand zijn vooraanstaande positie verder uitdiepen.

Poirot werd al in zijn zeer jonge jaren in de geheimen van de keuken ingewijd, onder andere door tweesterrenchef Alain Dutournier in het Parijse restaurant ccLe Carré des Feuillants**. Daarna ging Poirot naar Il Cortile* met Alain Ducasse als chef. Hierna volgt een betrekking bij een van de meest gerenommeerde restaurants ter wereld, Le Taillevent***, onder leiding van chef Michel Del Burgo. Hij vertrekt daar als chef de partie om vervolgens vier jaar als sous-chef onder Jean-Louis Nomicos bij Laserre** aan de slag te gaan. Voor zijn laatste Parijse huis kiest Poirot voor het instituut Le Meurice aan de beroemde Rue de Rivoli; een van de mooiste hotels ter wereld. Als eerste souschef van dit restaurant leerde hij er wat uitzonderlijke luxe binnen de hotelsector betekent. Op zoek naar een uitdaging in het buitenland vertrekt Poirot vervolgens naar Brussel. In samenwerking met de beroemde driesterrenchef Alain Senderens opent de meesterkok aan de Place Jourdan restaurant Spud's in Sofitel Brussels Europe. Vanaf 1 oktober gaat hij zijn vak in Hotel The Grand uitoefenen.

Sofitel Amsterdam The Grand
Oudezijds Voorburgwal 197
1012 EX Amsterdam
www.thegrand.nl

Voor informatie en reserveringen: (020) 555 32 83

Op 7 en 8 november vindt in Hotel The Grand weer het jaarlijkse Stars, Food & Art Event plaats. Maar liefst 12 nationale en internationale sterrenkoks presenteren, rondom het thema 'Culinary World Vision', tijdens de twee avondvullende zes gangenmenu's hun signature dishes. En bij het Chef's Table Symposium, op 8 november, praten de chefkoks onder leiding van de Nederlandse meesterkok Jonnie Boer van de Librije met elkaar over de huidige gastronomische ontwikkelingen. Ook de recentelijk benoemde chefkok van The Grand zal tijdens dit event een culinaire invulling aan zijn nieuwe rol geven.



Ingezonden persbericht