Friese waterschappen

Fietsroute Leeuwarden Workum klaar

wednesday, 1 october 2008

Binnen de ruilverkaveling Baarderadeel zijn twee fietspaden met een totale lengte van 4 kilometer opgeleverd. Het gaat om de fietspaden Blessum-Hijlaardermieden en Hoptille-Panwurksbrêge. Vrijdag 26 september 2008 zijn de fietspaden symbolisch geopend door vertegenwoordigers van de betrokken partijen: Wetterskip Fryslân (dagelijks bestuurslid Lieuwe Tamminga), Dienst Landelijk gebied en gemeenten Menaldumadeel en Littenseradiel. Beide paden vormden de laatste schakel in de fietsroute Leeuwarden-Workum!

De ruilverkaveling Baarderadeel ligt in het gebied ten westen en zuidwesten van Leeuwarden en heeft een oppervlakte van ca. 10.200 ha. Onlangs heeft het Plan van Toedeling ter inzage gelegen. Met dit Plan van Toedeling worden onder andere reservaten vrijgemaakt en wordt invulling gegeven aan particulier natuurbeheer, waarvoor in dit gebied veel belangstelling is.

Het fietspad Blessum-Hijlaardermieden is in opdracht van de provincie Fryslân door de landinrichtingscommissie Baarderadeel gerealiseerd. Dienst Landelijk Gebied voert het secretariaat van deze commissie. Het Wetterskip Fryslân is opdrachtgever van het fietspad Hoptille-Panwurksbrêge. Laatstgenoemde fietspad was oorspronkelijk een oud jaagpad in eigendom van de gemeente Bolsward. Het pad is nu toegewezen aan de gemeente Littenseradiel.