Gemeente Rotterdam

Deze week vergadert de commissie ESMV op het stadhuis, heeft de commissie JOC een symposium en hebben de andere commissies een externe oriëntatie. Lees verder voor de programma's van de diverse commissies

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Commissie verdiept zich in vrijwilligerswerk in Rotterdam Dinsdag 30 september 2008, 9.15 uur, opstap voor Stadhuis De commissieleden verdiepen zich in de activerende rol van sport voor mensen met een beperking, de rol van vrijwilligers daarbij en het verkrijgen van inzicht in de actuele situatie van het vrijwilligerswerk in Rotterdam. Stichting Plons, het Centrum voor Dienstverlening en InZ (samenwerkingsverband van steunorganisaties voor vrijwilligerswerk in Rotterdam) worden aangedaan.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Commissies verdiepen zich in veiligheid van openbaar vervoer Dinsdag 30 september 2008, 14.00 uur, RET
De commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen en de commissie Economie, Haven, Sociale Zaken, Milieu en Vervoer brengen een bezoek aan de RET. De commissieleden bespreken de veiligheid van het openbaar vervoer. Na de uitleg over de aanpak van vandalisme en overlast, cameratoezicht en metrobeheer vertrekt men naar een metrostation, waar in- en uitstapcontroles plaatsvinden. Er wordt gesproken met metrobeheerders, medewerkers Toezicht en Buitengewoon Opsporingsambtenaren.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Commissie verdiept zich in de nieuwe wet Ruimtelijke Ordening Woensdag 1 oktober 2008, 9.30 uur, Stadhuis zaal 7 De nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening en de gevolgen die de wet heeft voor Rotterdam krijgen de aandacht van de commissieleden. De wet is sinds 1 juli 2008 van kracht. Er wordt vooral ingegaan op de gewijzigde bevoegdhedenverdeling tussen de centrale gemeente en de deelgemeenten. De leden van de commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer en de portefeuillehouders Ruimtelijke Ordening van de deelgemeenten zijn ook uitgenodigd.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Symposium Denken, voelen en doen
Woensdag 1 oktober 2008, vanaf 9.00 uur, Zalencentrum Engels Tijdens het symposium over culturele disciplines en onderwijs wil de commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur het onderwijsveld en zichzelf voeden met vernieuwende inzichten. Zie het persbericht hierover voor meer informatie.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 2 oktober 2008, 9.30 uur, Raadzaal
De commissie bespreekt het voorstel om 257 parkeerplekken aan te kopen in de parkeergarage Stadsplein Hoogvliet voor een geraamd bedrag van 8,73 miljoen euro. Daarna is de collegevisie Duurzame mobiliteit geagendeerd waarin doelstellingen zijn geformuleerd met betrekking tot onder andere OV- en fietsgebruik. Tevens wordt gesproken over de stand van zaken van de ondertunneling/overkapping van de 's Gravendijkwal. Het debat over het al dan niet afsluiten van de metropoortjes voor de strippenkaart wordt voortgezet en ten slotte komt het vervoerplan 2009 voor de bus aan de orde.

Bron: Griffie, 01-10-2008