Gemeente Dongen


Informatiebijeenkomst over Cebeco-terrein aan Havenkade

Op woensdag 1 oktober presenteert de gemeente het definitieve saneringsplan en het definitieve stedenbouwkundig ontwerp voor het Cebeco-terrein aan de Havenkade in s Gravenmoer. Ook geeft de klankbordgroep een korte toelichting. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informatiemarkt. Bij diverse stands kunt u vragen stellen aan deskundigen en informatie inwinnen. Wethouder Joop Velthoven: Er is in de afgelopen periode door velen hard gewerkt aan dit project. Graag willen wij de stand van zaken presenteren. Er komt schot in de zaak!

Begin 2006 heeft projectontwikkelaar Dura Vermeer het voormalige Cebeco-terrein gekocht. De grond van het terrein is deels ernstig vervuild. Omdat dit gebied de enige uitbreidingslocatie is voor s Gravenmoer, is in overleg met de provincie Noord-Brabant een saneringsplan opgesteld, zodat het terrein geschikt wordt voor woningbouw. Op de locatie is ruimte voor ongeveer honderd woningen.

Wensen
Bij het opstellen van de plannen heeft de gemeente zoveel als mogelijk rekening gehouden met de wensen van de inwoners van s Gravenmoer. Tijdens en na de drie informatiebijeenkomsten in 2006 en 2007 hebben zij gereageerd op het plan en het gewenste woon- en leefklimaat. Bij de ontwikkeling van deze locatie is er tevens voor gekozen om in een vroegtijdig stadium (augustus 2006) een klankbordgroep bij de planontwikkeling te betrekken. De klankbordgroep bestaat uit inwoners van s Gravenmoer, waaronder een afvaardiging van de dorpsraad s Gravenmoer. De klankbordgroep is vaak bijeen geweest om het saneringsplan en het stedenbouwkundig ontwerp met Dura Vermeer en de gemeente te bespreken. De klankbordgroep heeft haar advies over de sanering, het stedenbouwkundig ontwerp, de beeldkwaliteit, de inrichting en de ontsluiting op 23 augustus 2007 tijdens een raadsinformatieavond aan de gemeenteraad en andere belangstellenden gepresenteerd.

Plannen uitgewerkt
Dura Vermeer heeft vervolgens op advies van de klankbordgroep het saneringsplan en het stedenbouwkundig ontwerp aangepast. Ook is er een omgevingsplan en een veiligheids- en gezondheidsplan opgesteld. Het definitieve saneringsplan is inmiddels bij de provincie ingediend. Ook kan de gemeente binnenkort de procedure voor het bestemmingsplan starten. Als alles volgens planning gaat, kan in het najaar 2009 de sanering en de bouw op het westelijk deel beginnen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de uitwerking van dit project? Bezoek dan de informatiebijeenkomst op woensdag 1 oktober in dorpshuis De Geubel, Hoofdstraat 4 in s Gravenmoer. De zaal is vanaf 19.45 uur geopend voor ontvangst met koffie en thee. De bijeenkomst zelf start om 20.00 uur.