Evangelische Omroep

IN VRIJHEID GEVANGEN

't Zal je maar gebeuren, aflevering In vrijheid gevangen, 30 september 22:50 uur, Nederland 2

't Zal je maar gebeuren brengt het verhaal van familie du-Bois, bekend van de veroordeling en vrijspraak in de Puttense Moordzaak. Zeven jaren zat Herman du-Bois, samen met zijn zwager Wilco Viets, onterecht vast voor de verkrachting en moord op Christel Ambrosius. Als beide mannen in oktober 2000 vrijkomen volgt opluchting, maar breekt er ook een donkere periode in het gezin van Herman du-Bois aan. Peter R. de Vries herkent dit drama. Hun relaas in In vrijheid gevangen.

Prijs
³We doen dit interview omdat de mensen eindelijk eens moeten weten door welke hel we zijn gegaan en soms nog gaan.³ Weinigen weten welke prijs du-Bois' gezin voor zijn onterechte veroordeling betaalt. Voor het eerst in jaren komen Herman du-Bois, zijn vrouw en zijn beide zonen in beeld. Oudste zoon Michel vertelt hoe hij langzaam maar zeker te gronde ging. Ook praat Herman openhartig over hoe hij als ander mens terugkwam uit de gevangenis, waardoor zijn huwelijk onder druk kwam te staan.

Popsterren
Wat hen misschien wel het meeste dwars zit, zijn de reacties van de mensen op straat. Sommigen kijken hen met de nek aan, anderen vragen een handtekening. ³Alsof we popsterren zijn, terwijl het om verkrachting en moord gaat,³ verzucht Herman du-Bois.

Peter R. de Vries
Ook Peter R. de Vries komt exclusief aan het woord over deze zaak die hem bijna zijn carrière kostte. De Vries spreekt in de documentaire geëmotioneerd zijn verontwaardiging uit over hoe Justitie zo kortzichtig heeft kunnen zijn...


---

---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep