Gemeente Noordenveld


Jeugdbeleid in Noordenveld

In de periode 2002-2006 is met het beleid "De jeugd heeft de toekomst" een stevige basis gelegd op het beleidsterrein jeugd. Met de jeugdagenda 2008-2010 wordt een vervolg gegeven aan het al ingezette jeugdbeleid. Het jeugdbeleid zal de komende jaren verder moeten worden ontwikkeld.

De verdere ontwikkeling wil de gemeente Noordenveld op een andere manier gaan vormgeven. Waar de afgelopen jaren de beleidskaders met name werden ontwikkeld en uitgewerkt door de gemeente alvorens te worden voorgelegd aan de stuurgroep jeugd, het College van Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad gaat de nieuwe structuur uit van het samen met de ketenpartners (uit het veld) ontwikkelen van de beleidskaders en de daarbij behorende uitvoeringsprogramma's.

Tijdens overleg met de ketenpartners is verder geconstateerd dat bij een verdere verdieping van het jeugdbeleid het noodzakelijk is om prioriteiten te gaan stellen. Dit heeft ertoe geleid dat de ketenpartners ervoor hebben gekozen om via vier programmalijnen (waar de nadruk op zal liggen) de verdere verdieping van het jeugdbeleid te realiseren. Daarbij worden het onderwijsbeleid en jeugd(zorg) beleid geïntegreerd.

De vier programmalijnen zijn verwoord in de jeugdagenda (hieronder te downloaden) en worden nader uitgewerkt in samenwerking met de ketenpartners. Door het opzetten van de vier programmalijnen moet een bijdrage worden geleverd aan de doelstelling:

Optimale ontwikkelingskansen bieden zodat jeugdigen (0-23 jaar) in Noordenveld zich kunnen ontwikkelen tot gezonde zelfstandige burgers die volwaardig deelnemen aan de samenleving.
---

Gerelateerde bestanden


* Jeugdagenda Noordenveld 2008-2010