Provincie Groningen

Jongeren met Max van den Berg naar Den Haag 29 september 2008

Groningse jongeren pleiten in Den Haag voor OV-jaarkaart Aanstaande dinsdag 30 september reist een groep van 30 Groningse jongeren naar Den Haag om hun argumenten voor een OV-jaarkaart voor vmbo'ers aan tweede kamerleden kenbaar te maken. Zij doen dit in gezelschap van de commissaris van de koningin in Groningen, Max van den Berg.

Van den Berg ondersteunt dinsdagmiddag de groep jongeren die in gesprek gaan met o.a. Staf Depla (lid Tweede kamer) in Den Haag om te praten over de vergoeding van reiskosten voor minderjarige (v)mbo-leerlingen. De aanleiding voor deze reis ligt in het programma De Uitlaatklep (RTVNoord). De commissaris heeft jongeren hier destijds belooft hen te ondersteunen bij een gesprek over dit onderwerp met woordvoerders uit de Tweede Kamer.

De jongeren zijn leden van het Trendteam van de provincie Groningen. Een groep jongeren die met de provincie meedenkt en er voor zorgt dat de stem van jongeren gehoord wordt.

Inmiddels hebben Provinciale Staten besloten dat de regeling van het provinciaal studiefonds zo wordt aangevuld dat de mbo-scholieren, die vallen onder deze regeling, aanspraak kunnen maken op 100% vergoeding van de reiskosten, in plaats van de huidige 50%. Momenteel krijgen mbo-leerlingen tot hun achttiende geen OV-jaarkaart, zoals hbo'ers die wel krijgen.

29 september 2008