Groep Colruyt
29/09/2008
Colruyt voert nóg striktere
kwaliteitseisen in voor charcuterie
Geen toevoeging van natriummonoglutamaat, vleesvreemde eiwitten of
synthetische kleurstoffen: Colruyt heeft sinds kort bijkomende
kwaliteitseisen opgenomen in zijn lastenboek voor charcuterie. Deze
eisen - die het resultaat zijn van jaren onderzoek - komen boven op de
al bestaande kwaliteitsnormen. Zo engageert Colruyt zich om verder te
gaan dan wat de wet voorschrijft.
André Van den Bossche, Directeur Vlees Colruyt: 'Vlevico, de
vleescentrale van Colruyt, zet zich al jaren in om de traditionele
recepten van onze charcuterie te verbeteren. We kiezen bewust voor
kwaliteit en smaakvolle producten. Door nieuwe eisen te stellen kan
Colruyt nog betere kwaliteitsgaranties aan zijn klanten bieden.'
Voortaan zal de charcuterie van Colruyt geen natriummonoglutamaat
bevatten, ook al is het gebruik ervan wettelijk toegestaan. Bij
sommige mensen kan deze smaakversterker allergische reacties
veroorzaken.
Bovendien worden er geen vleesvreemde eiwitten aan onze charcuterie
toegevoegd. Uitzondering hierop zijn de producten waarvan het
traditionele recept het gebruik van vleesvreemde eiwitten vermeldt. In
pensen bv. wordt ook broodkruim verwerkt, daardoor bevat dit product
dus ook tarwe-eiwitten.
Colruyt gebruikt bij de bereiding van zijn charcuterie ook enkel
natuurlijke kleurstoffen zoals rode biet, geelwortel, paprikaextract,
karamel, enz.
Gecertificeerd vlees
Deze nieuwe eisen komen boven op de al bestaande. André Van den
Bossche: 'We gebruiken uitsluitend Belgisch vlees (behalve in het
geval van charcuterie op basis van gevogelte). Al ons vlees komt uit
ons eigen gesloten circuit (kweekvoorschriften, dierenvoeder,
traceerbaarheid, enz.). Quality Control, een onafhankelijk instituut
voor kwaliteitscontrole, certificeert dat al ons vlees aan de eisen
van onze lastenboeken voldoet. Bovendien wordt onze
Colruyt-charcuterie klaargemaakt door onze meester-charcutiers,
volgens eigen authentieke huisrecepten. Dankzij al deze initiatieven
kunnen we al onze klanten erg smakelijke kwaliteitsproducten
aanbieden.'
---
Vlevico in enkele cijfers:
* De afgelopen 3 jaar investeerde de Groep Colruyt 35 miljoen euro
in de groei van Vlevico, de vleescentrale van de Groep.
* Vandaag werken er 650 mensen bij Vlevico. Samen leveren ze
jaarlijks zo'n 33 miljoen kg vlees aan 209 Colruyt-winkels.
* Tijdens het boekjaar 2007-2008 realiseerde Vlevico een omzet van
195 miljoen euro. Dat is een groei van 10,44 % tegenover de 177
miljoen euro van het vorige boekjaar.
---
Download hier een folder met meer info over de kwaliteitseisen van
Colruyt voor zijn charcuterie. Deze folder werd ook naar onze klanten
verstuurd.
Voor meer informatie of foto's kan u contact opnemen met André Van den
Bossche, directeur Vlees, of Tim De Meyer, persverantwoordelijke, op
02 360 10 40.