Groep Colruyt

29/09/2008

Colruyt voert nóg striktere kwaliteitseisen in voor charcuterie

Geen toevoeging van natriummonoglutamaat, vleesvreemde eiwitten of synthetische kleurstoffen: Colruyt heeft sinds kort bijkomende kwaliteitseisen opgenomen in zijn lastenboek voor charcuterie. Deze eisen - die het resultaat zijn van jaren onderzoek - komen boven op de al bestaande kwaliteitsnormen. Zo engageert Colruyt zich om verder te gaan dan wat de wet voorschrijft.

André Van den Bossche, Directeur Vlees Colruyt: 'Vlevico, de vleescentrale van Colruyt, zet zich al jaren in om de traditionele recepten van onze charcuterie te verbeteren. We kiezen bewust voor kwaliteit en smaakvolle producten. Door nieuwe eisen te stellen kan Colruyt nog betere kwaliteitsgaranties aan zijn klanten bieden.'

Voortaan zal de charcuterie van Colruyt geen natriummonoglutamaat bevatten, ook al is het gebruik ervan wettelijk toegestaan. Bij sommige mensen kan deze smaakversterker allergische reacties veroorzaken.

Bovendien worden er geen vleesvreemde eiwitten aan onze charcuterie toegevoegd. Uitzondering hierop zijn de producten waarvan het traditionele recept het gebruik van vleesvreemde eiwitten vermeldt. In pensen bv. wordt ook broodkruim verwerkt, daardoor bevat dit product dus ook tarwe-eiwitten.
Colruyt gebruikt bij de bereiding van zijn charcuterie ook enkel natuurlijke kleurstoffen zoals rode biet, geelwortel, paprikaextract, karamel, enz.

Gecertificeerd vlees
Deze nieuwe eisen komen boven op de al bestaande. André Van den Bossche: 'We gebruiken uitsluitend Belgisch vlees (behalve in het geval van charcuterie op basis van gevogelte). Al ons vlees komt uit ons eigen gesloten circuit (kweekvoorschriften, dierenvoeder, traceerbaarheid, enz.). Quality Control, een onafhankelijk instituut voor kwaliteitscontrole, certificeert dat al ons vlees aan de eisen van onze lastenboeken voldoet. Bovendien wordt onze Colruyt-charcuterie klaargemaakt door onze meester-charcutiers, volgens eigen authentieke huisrecepten. Dankzij al deze initiatieven kunnen we al onze klanten erg smakelijke kwaliteitsproducten aanbieden.'

---

Vlevico in enkele cijfers:
* De afgelopen 3 jaar investeerde de Groep Colruyt 35 miljoen euro in de groei van Vlevico, de vleescentrale van de Groep.


* Vandaag werken er 650 mensen bij Vlevico. Samen leveren ze jaarlijks zo'n 33 miljoen kg vlees aan 209 Colruyt-winkels.


* Tijdens het boekjaar 2007-2008 realiseerde Vlevico een omzet van 195 miljoen euro. Dat is een groei van 10,44 % tegenover de 177 miljoen euro van het vorige boekjaar.

---

Download hier een folder met meer info over de kwaliteitseisen van Colruyt voor zijn charcuterie. Deze folder werd ook naar onze klanten verstuurd.
Voor meer informatie of foto's kan u contact opnemen met André Van den Bossche, directeur Vlees, of Tim De Meyer, persverantwoordelijke, op 02 360 10 40.