AutoRai

Hyundai geeft nieuwe foto's Hyundai i20 vrij

(9/29/2008)
Vlak voordat de Paris Motor Show begint heeft Hyundai nieuwe fotoâs van de Hyundai i20 vrijgegeven. Verreweg de meeste aandacht gaat in Parijs immers uit naar deze nieuwe Hyundai i20, die is voorbestemd om de bestverkopende Hyundai in Europa te worden.

Ander belangrijk nieuws is dat de nieuwe Hyundai i20 met de 78 pk sterke 1.2 benzinemotor door de lage CO2-uitstoot van 124 gr/km energielabel A krijgt. Ook de overige motoren in de Hyundai i20 zijn sterk en zuinig. De 1.4i versie met 100 pk, de 1.6i versie met 126 pk én de 1.6 VGT CRDI-motor (115 pk) komen in aanmerking voor een B-label.

iBlue nóg schoner
In Parijs wordt ook de Hyundai i20 iBlue getoond. De Hyundai i20 iBlue is gebaseerd op de Hyundai i20, maar is voorzien van een groot aantal iBlue-modificaties, waarmee de van huis uit al milieuvriendelijke Hyundai i20 nog veel schoner wordt. De Hyundai iBlue wordt in het voorjaar van 2009 verwacht.
Deze Hyundai i20 iBlue is voorzien van een zeer efficiënte CRDi-dieselmotor die goed is voor 90 pk en een koppel van 220 Nm. Deze motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak in plaats van de standaard vijfbak. De normale Hyundai i20 valt al op door zijn zeer lage CO2-uitstoot en geringe verbruik. De Hyundai i20 blue is nóg beter met zijn onwaarschijnlijke lage uitstoot van 99 g/km CO2 en zijn verbruik van 4 liter per 100 km.

Speciaal voor Europa ontwikkeld
De compleet nieuwe en speciaal voor Europa ontwikkelde Hyundai i20 is een zeer in het oog springende aanvulling op de nieuwe i-generatie van Hyundai. De auto is ontwikkeld in het Europese ontwerpcentrum van Hyundai in Rüsselsheim, Duitsland. De stijlvolle vijfdeurs Hyundai i20, opvolger van de Hyundai Getz, staat op een langere wielbasis dan zijn voorganger. Daardoor wint de auto niet alleen interieurruimte, maar ook aan rijdynamiek en wegligging.

De typerende uiterlijke kenmerken van Hyundai zijn, zoals op de fotoâs bewijzen, ook op de Hyundai i20 te vinden: aan de voorzijde de brutale, aan de bovenzijde verchroomde grille en de doordringende druppelvormige koplampen, en aan de achterzijde de opvallende verticale lichtunits. De puntgave afwerking â inclusief bumpers, dorpels en zijspiegels die qua kleur nauwkeurig zijn afgestemd op de kleur van de carrosserie â benadrukken de moderne vormgeving van de Hyundai i20. Het fraai afgewerkte en ruime interieur is rijk uitgerust.