Royal Friesland Foods
29 september 2008
Introductie DeichGold
Friesland Foods Cheese introduceert een nieuwe kaas voor de Duitse
markt; DeichGold. DeichGold is een halfharde kaas met een volle, niet
al te pittige smaak.
DeichGold is een speciale kaas die wordt gemaakt van melk afkomstig
uit het waddengebied. De kaasmakers van Friesland Foods Cheese zijn er
in geslaagd een bijzondere kaas te ontwikkelen die qua smaak goed past
bij de karakteristieken van het waddengebied. Supermarktinkopers en
consumenten, die de kaas al in de testfase geproefd hebben, reageerden
verrast op DeichGold. Een reactie: "Het is een jonge kaas, maar heeft
toch voldoende pit. Heel apart." Het concept van de kaas is in
samenwerking met de Vereniging Gezonde Waddenmelk ontwikkeld.
DeichGold is tijdens de internationale zuivelbeurs InterMopro (28
september - 1 oktober 2008 in Düsseldorf) geïntroduceerd. Eind oktober
ligt de kaas in de schappen van de Duitse supermarkten. Er start dan
ook een campagne gericht op de consument. In de introductiecampagne en
in het winkelmateriaal speelt het karakteristieke landschap van het
Waddengebied een belangrijke rol; zee, groene weiden, ruimte en rust
geven de kaas een authentiek imago. De melk voor de kaas wordt
geleverd door ruim 80 melkveehouders in de waddenregio in Nederland
die zowel lid zijn van Friesland Foods als de Vereniging Gezonde
Waddenmelk. De melk wordt bij deze melkveehouders apart opgehaald en
verwerkt in de productielocatie in Steenderen, de enige Friesland
Foods productielocatie waar 16 kilo ronde natuurkaas wordt
geproduceerd.
Vooralsnog zal de kaas alleen op de Duitse markt te verkrijgen zijn.