Drenthe College


Description: Openbare basisscholen Theo Thijssen, Kloosterveen, De Emmaschool en Het Sterrenschip in Assen gaan samen met Drenthe College een tweetal leerafdelingen opzetten. 16 studenten Zorg & Welzijn niveau 2 , 3 en 4 kunnen daardoor de beroepspraktijkvorming (stage) op deze scholen volgen.

Startpagina

Intensievere samenwerking Drenthe College en openbare basisscholen

Openbare basisscholen Theo Thijssen, Kloosterveen, De Emmaschool en Het Sterrenschip in Assen gaan samen met Drenthe College een tweetal leerafdelingen opzetten. 16 studenten Zorg & Welzijn niveau 2 , 3 en 4 kunnen daardoor de beroepspraktijkvorming (stage) op deze scholen volgen.

De ambitie van de onderwijsteams Zorg & Welzijn van Drenthe College in Assen is om alle studenten die stage willen lopen in het basisonderwijs, onder te brengen op een van de leerafdelingen. Door de samenwerking komen theorie en praktijk dichter bij elkaar en neemt de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming toe.

Drenthe College participeert nu in leerafdelingen op een achttal basisscholen. Het overkoepelend Plateau Openbaar Onderwijs wil in de toekomst leerafdelingen vormen op alle openbare basisscholen in Assen. Daarnaast is er ook buiten Assen belangstelling voor samenwerking.