Politie Limburg-Noord

Man aangehouden na mishandeling vrouw in Weert


Datum: 28-09-2008
Tijd bericht: 14:45
Plaats: Weert
De politie heeft zondagmorgen met hulp van buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente (BOA's) omstreeks 04.30 uur een 25-jarige man uit Geleen aangehouden omdat hij een 19-jarige vrouw uit Weert geslagen zou hebben.

De man zou de vrouw bij het verlaten van een uitgaansgelegenheid aan de Oelemarkt onzedelijk betast hebben. Hierop sprak zij hem aan. De man reageerde hierop door haar in het gezicht te slaan. BOA's wisten de man aan te houden en droegen hem over aan de politie.

Het slachtoffer werd de uitgaansgelegenheid binnengebracht waarna de vriend van het slachtoffer helemaal over de rooie ging. Een agent sprak hem aan op zijn gedrag en sommeerde hem om de Oelemarkt te verlaten. Een 23-jarige man uit Weert probeerde om de vriend rustig te krijgen en belette vervolgens de agent om bij de vriend van het slachtoffer te komen. De agent vorderde beide mannen om de Oelemarkt te verlaten, maar hier reageerden ze niet op. De 23-jarige man duwde de agent weg waarna de agent hem opnieuw sommeerde de Oelemarkt te verlaten. Omdat de man niet luisterde werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij was sterk onder invloed van alcohol. Zondagochtend werd hij weer in vrijheid gesteld.