Gemeente Nuth


Koninklijke Onderscheiding voor Wiel Ramakers en Wiel Vankan uit Schimmert

Op zaterdag 27 september 2008 reikte burgemeester Hubert Vos een Koninklijke onderscheiding uit aan de heren Wilhelmus Remigius Ramakers en Willem Jan Vankan. Beide heren ontvingen de onderscheiding voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor turnvereniging Excelsior Schimmert. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt bij gelegenheid van hun 50 jarig lidmaatschap bij eerdergenoemde turnvereniging. De uitreiking vondplaats tijdens een interne receptie en gezellige avond van de vereniging in café/zaal ât Weverke in Schimmert.

Â

Voor hun verdiensten worden beide heren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten van de heer Wiel Ramakers

De heer Ramakers is binnen de Schimmertse gemeenschap geen onbekende. Deze bekendheid heeft hij verworven door zijn jarenlange lidmaatschap en bestuurslidmaatschap bij turnvereniging Excelsior Schimmert. Met recht draagt hij dan ook de titel Mr-Turnclub. Als 10-jarige (in 1958) werd hij lid van deze vereniging en nu 50 jaar later is hij nog steeds nauw verbonden met de vereniging en haar leden. In eerste instantie was hij alleen als lid actief, waarbij hij in die hoedanigheid deel nam aan wedstrijden en toernooien. Sinds 1986 bekleedt hij binnen de vereniging een bestuursfunctie, laatstelijk sinds 1996 vervult hij de functie van penningmeester. Naast zijn reguliere bestuurlijke taken is hij verantwoordelijk voor allerlei zaken rondom wedstrijden en toernooien. Hij is eveneens belast met de organisatie van de grote clubactie en hij was jarenlang de contactpersoon met de (voormalige) Sportfederatie Nuth. Verder is hij lid van de commissie die het jaarlijkse jeugdkamp organiseert. Vanwege zijn ervaring en kennis op het gebied van de turnsport is decorandus het boegbeeld en de vraagbaak van de vereniging.

Sinds 2005 is hij verder ook nog commissielid van Stichting Groot Evenementen Nuth. Hier is hij onder andere verantwoordelijk voor het randgebeuren bij de finish van de wielerronde Ster Elektrotoer. Â

Â

Persoonlijke gegevens de heer Ramakers

De heer Ramakers is geboren te Schimmert en is 59 jaar. Zijn adres is Koster Jacobsstraat 4, 6333 CM Schimmert-Nuth. Hij is gehuwd en heeft 2 kinderen. De heer Ramakers is werkzaam bij WML te Maastricht.

Verdiensten van de heer Wiel Vankan

De heer Vankan is binnen de Schimmertse gemeenschap eveneens geen onbekende. Deze bekendheid heeft hij net als de heer Ramakers verworven door zijn jarenlange lidmaatschap en bestuurslidmaatschap bij turnvereniging Excelsior Schimmert. Hij is door zijn jarenlange inzet en zijn ervaring op het gebied van de turnsport eveneens het boegbeeld van de vereniging. Hij werd in 1958 lid en is sindsdien onlosmakelijk met deze vereniging verbonden. In eerste instantie actief als turner, waar hij als zodanig deel nam aan wedstrijden en demonstraties. Daarna werd hij actief als bestuurslid, jurylid, materiaalbeheerder enz. enz..

Zijn bestuursfunctie vervulde hij van 1980 tot eind 2006. Naast zijn reguliere bestuurstaken, waarbij hij verantwoordelijk was voor het reilen en zeilen van de vereniging, fungeerde hij al die jaren ook als jurylid. In die hoedanigheid was hij steeds aanwezig bij wedstrijden en toernooien, clubkampioenschappen e.d.. Hij zorgde voor het vervoer van de leden van en naar die wedstrijden. Droeg daarbij ook zorg voor het vervoer van het materiaal. Verder was hij belast met de organisatie van jaarlijkse clubkampioenschappen.

Vanaf 1980 heeft hij de zorg voor het materiaalbeheer van de vereniging en verricht hij indien nodig en gewenst kleine reparaties.

Daarnaast is hij jarenlang betrokken geweest bij de ETS-groep. Deze ETS-groep een onderdeel van de turnvereniging die jaarlijks een carnavalsact verzorgt bij de carnavalszittingen in Schimmert. Deze groep loopt ook jaarlijks mee in de carnavalsoptocht.

Alhoewel hij zijn bestuurlijke functie eind 2006 heeft neergelegd blijft hij nog steeds een zeer actief lid en blijft hij nauw verbonden met de vereniging. In die hoedanigheid verricht hij nog diverse hand- en spandiensten voor de vereniging tijdens wedstrijden en toernooien en fungeert hij hierbij regelmatig als jurylid. Eveneens is zijn aanwezigheid tijdens wedstrijden e.d. gewenst om de leden te stimuleren en aanwijzingen te geven. Ook de functie van materiaalbeheerder vervult hij nog steeds, waardoor zijn aanwezigheid tijdens wedstrijden e.d. eveneens gewenst is.

Verder is hij nog steeds belast met de jaarlijkse donateurskaartenactie.

Vanwege zijn verdiensten voor turnvereniging Excelsior en zijn expertise op het gebied van de turnsport werd hij bij het beëindigen van zijn bestuursfunctie eind 2006 benoemd tot lid van het erebestuur.

Persoonlijke gegevens de heer Vankan

De heer Vankan is geboren te Beek en is 59 jaar. Zijn adres is Op de Bies 48a, 6333 BZ Schimmert-Nuth. Hij is gehuwd en heeft 1 zoon. De heer Vankan is werkzaam bij Bouwbedrijf Nijsten BV te Geleen.

Â

Â