Gemeente Valkenswaard

buurt- sport- en speldag in 't Gegraaf

Grote buurt- sport- en speldag in 't Gegraaf

Op zondag 28 september aanstaande vindt in 't Gegraaf in Valkenswaard een buurt- sport- en speldag plaats voor iedereen in de leeftijd van 4 tot 84 jaar! Iedereen is vanaf 13.30 tot 17.00 uur van harte welkom om mee te doen aan diverse leuke buurtsport- en spelactiviteiten op twee locaties in de buurt. Deelname is gratis.

Het evenement gaat om 13.30 uur officieel van start bij speeltuin Geenhoven (kleine zaal) aan de Hoppenbrouwers. Verder zijn er activiteiten bij De Hijskraan aan de Seringenstraat.

Wat is er te doen?
Vanaf 13.30 uur kan iedereen in groepsverband deelnemen aan een oriëntatietocht (te voet) door de buurt. Gezinnnen of andere groepjes kunnen zich vanaf 13.30 uur aanmelden bij speeltuin Geenhoven. Van daaruit vertrekken de groepen met tussenpozen van een aantal minuten. Via de route van de tocht passeren de deelnemers ook de post bij De Hijskraan waar een sport- en spelactiviteit uitgevoerd kan worden. Op beide locaties zijn consumpties verkrijgbaar.

Bewoners die niet de hele oriëntatietocht willen of kunnen lopen, kunnen ook rechtstreeks naar één of beide locaties gaan om daar mee te doen aan een sport- of spelactiviteit. Op dit moment zijn de volgende activiteiten per locatie al bekend:
Oudhollandse Spellen, een klimwand, een luchtkussen en een beweegactiviteit bij speeltuin Geenhoven en Jeu de boules, een hindernisbaan van Veilig Verkeer Nederland en schminken bij de Hijskraan. Verder zijn er op beide locaties muzikale intermezzo's. Nadere informatie over het programma volgt komende week via posters/flyers in de wijk, op de gemeentepagina in de Kempener Koerier en op deze website en de website van Woningbelang www.woningbelang.nl.

Waarom deze dag?
Vanuit het Wijkontwikkelingsplan (WOP) voor 't Gegraaf voeren de gemeente Valkenswaard, Woningbelang, Paladijn en de politie, in nauwe samenwerking met buurtbewoners en de nieuwe Wijkcommissie voor 't Gegraaf, in 2008 diverse activiteiten uit. Een aantal activiteiten is gericht op het vergroten van de betrokkenheid van wijkbewoners bij hun wijk. Ook het organiseren van (sport)activiteiten voor jongeren in de wijk is één van de doelen uit het WOP. Op basis van die doelen is vanuit de bewonerswerkgroep Communicatie en Betrokkenheid het initiatief gekomen voor een groot buurt- sport- en spelevenement voor inwoners van het Gegraaf van alle leeftijden.

Daarnaast is binnen de gemeente Valkenswaard een speciaal budget beschikbaar voor sport- en spelactiviteiten voor kinderen en jongeren in de buurten/wijken van de gemeente. De gemeente ontvangt voor deze Buurt-Onderwijs-Sport (kortweg BOS)activiteiten ook een bijdrage van het rijk.

Doe mee en help mee!
Hoewel de organisatie al uit diverse mensen bestaat, is hulp van buurtbewoners zeker welkom. Hulp bij de voorbereidingen, maar bijvoorbeeld ook op de dag zelf bij het opbouwen en inrichten van de sport- en spellocaties en bij het opruimen na afloop. Wilt u ook meehelpen om dit evenement in uw wijk een succes te maken, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met mevrouw C. Geldof, buurtsportwerker van de gemeente Valkenswaard U kunt haar bereiken via telefoonnummer 040-2083644 of per mail via cge@valkenswaard.nl.

En voor alle inwoners van het Gegraaf (en andere belangstellenden) geldt: Kom op zondag 28 september gezellig meedoen aan de buurt- sport- en speldag!