Ingezonden persbericht

Chris van der Drift kan mee met de top in GP2-test

LE CASTELLET, 26 september 2008 - Autocoureur Chris van der Drift heeft op het Franse High Tech Test Track Paul Ricard laten zien bij de besten te horen. De 22-jarige Rotterdammer testte samen met voormalig F1-coureur Narain Karthikeyan voor het Italiaanse Trident Racing. Van der Drift liet vrijdagochtend de vijfde tijd noteren en eindigde 's middags als knap vierde en beste 'rookie' van de 24 rijders.

"De test ging erg lekker", vatte Van der Drift samen. "Donderdag hebben we een nieuw stoeltje gemaakt en kon ik aan het einde van de middag nog een uurtje rijden. Puur installatieronden om te kijken of alles werkt en zodat ik een beetje kon wennen aan de nieuwe auto. Erg leuk was dat ik in mijn derde ronde, op oude banden, al direct veel sneller was dan Narain Karthikeyan. Hij is toch iemand met veel ervaring, waaronder uit de Formule 1."

De test werd op vrijdag vervolgd en daarin maakte de snelle rijder veel indruk. "De tijden waren gelijk erg goed en op nieuwe banden wist ik uiteindelijk een tijd neer te zetten die goed was voor de vijfde positie. Ik weet dat het nog een paar tienden te winnen zijn omdat ik in mijn snelle ronde wat verkeer tegen kwam. Daarna probeerde ik het opnieuw, maar omdat de banden maar korte tijd kunnen pieken, zat er niet meer in. Al met al een prima tijd."

"'s Middags kwam er een beetje regen waardoor we het even aankeken. Uiteindelijk zijn we de baan opgegaan met oude banden en toen opnieuw donkere wolken arriveerden hebben we een nieuwe set banden onder de auto gezet. Uiteindelijk reed ik de vierde tijd in de middag en daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. Ook het hele team van Trident Racing was enthousiast en ik wil hen erg bedanken voor het mogelijk maken van deze test! Ik heb me tussen de toprijders kunnen vestigen en ik weet dat er nog een paar tienden te vinden zijn. Dit is zeker niet slecht voor de eerste test met de nieuwe GP2-bolide", besloot Chris.

Nu richt Van der Drift zich op het behalen van de titel in de International Formula Master. Met nog twee races te gaan op het Italiaanse Monza, dat in het weekend van 5 oktober plaatsvindt, heeft de Nederlander met Nieuw-Zeelands paspoort dertien punten voorsprong op zijn naaste rivaal. Met slechts twintig punten te verdelen lijkt Chris op weg naar de titel én de bijbehorende hoofdprijs: een Formule 1-test bij het Honda Racing F1 Team.

Ochtendtijd GP2-test Paul Ricard, 26 september 2008:
1 - Kamui Kobayashi - Dams - 1'12"828 - 34 ronden
2 - Andreas Zuber - FMSI - 1'12"844 - 41 ronden
3 - Davide Valsecchi - Durango - 1'13"105 - 31 ronden
4 - Sam Bird - Dams - 1'13"395 - 46 ronden
5 - Chris Van der Drift - Trident - 1'13"468 - 48 ronden
6 - Luca Filippi - DPR - 1'13"483 - 39 ronden

Middagtijd GP2-test Paul Ricard, 26 september 2008:
1 - Kamui Kobayashi - Dams - 1'13"266 - 25 ronden
2 - Jerome D'Ambrosio - Campos - 1'13"618 - 22 ronden
3 - Luca Filippi - DPR - 1'13"725 - 26 ronden
4 - Chris Van der Drift - Trident - 1'13"761 - 21 ronden
5 - Davide Valsecchi - Durango - 1'13"788 - 28 ronden
6 - Diego Nunes - ART - 1'13"852 - 42 ronden

Chris wordt ondersteund door: Racing Pool, National Meats Ltd, BMW Ekris, Arai Helmet en Oakley.

Chris van der Drift strijdt mee om de F1 Driven Dutch Racedriver of the Year award, een initiatief van Force India F1 mede-eigenaar Michiel Mol. Onder leiding van Mol zal een ervaren jury het hele jaar de raceactiviteiten van acht getalenteerde Nederlanders volgen, onder hen ook Van der Drift. Autosportliefhebbers kunnen iedere ronde op Chris stemmen via www.f1driven.com of SMS "CHRIS" naar 1008 (¤1,50 per sms). Stemmers maken kans op diverse prijzen, waaronder een reis naar een Grand Prix in Europa.

--