Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
26 september 2008
Nieuw van 1 oktober tot 15 november
WEST-VLAAMS JONG KEUKENGEWELD VEROVERT VLAANDEREN
In het kader van het themajaar 'West-Vlaanderen lekker land' organiseert Westtoer in samenwerking met GaultMillau en Horeca West-Vlaanderen dit najaar de actie 'Jong Keukengeweld'. Door de organisatoren zijn 20 jonge West-Vlaamse chefs (maximum 35 jaar) geselecteerd om in hun restaurant van 1 oktober tot 15 november jongeren te laten kennismaken met topgastronomie
De selectie van de twintig jonge chefs kan omschreven worden als jong en aanstormend talent. Met dit concept willen de initiatiefnemers de jonge West-Vlaamse keukenchefs voluit in de kijker plaatsen. 'Jong keukengeweld' is tevens een aanzet om jongeren (van 18 tot 29 jaar) kennis te laten maken met de eigentijds en streekgebonden recepten van de jonge chefs. Het gastronomisch driegangenmenu 'Jong Keukengeweld' wordt aangeboden aan een promoprijs van 45 euro per persoon (aangepaste wijnen en waters inbegrepen).
Twintig jonge chefs in twintig restaurants
Olivier Christiaens (25) van Le Manoir 4 Saisons in Brugge
Henk Van Oudenhove (29) van Sans Cravate in Brugge
Bert Boussemaere (30) van 't Notarishuys in Diksmuide
Maarten Maselis (33) van De Gullegember in Gullegem
Jeroen Vankeirsbilck (28) van Découverte in Ieper
Wouter Creytens (34) van De Smaak in Izegem
Dave Debal (32) van Villared in Izegem
Marc Verduyn (31) van Mer l'Eau in Knokke
Martijn Defauw (22) van Kwizien Céline in Kortrijk
Olivier Dewulf (27) van St. Christophe in Kortrijk
Steven Dehaeze (32) van Culinair in Lauwe
Wannes Vandenberghe (24) van De Hooipiete in Lo-Reninge
Thijs Wortmann (29) van 't Wa Anders in Oostduinkerke
Laurent Gouwy (27) van Bistro Mathilda in Oostende
Christophe Snauwaert (35) van Toi Moi et la Mer in Oostende
Bert Recour (33) van Pegasus in Poperinge
Dirk Battheu (34) van 't Blauwers Huys in Poperinge
Kris Verscheure (33) van Ma Passion in Roeselare
Ruben Vancalbergh (31) van Ruben's in Roeselare
Stefanie Verhaege (31) van El Parador in Tielt
'West-Vlaanderen Lekker Land' maakt deel uit van 'Vlaanderen Lekker Land', een initiatief van Geert Bourgeois (Vlaams minister voor Toerisme). Dit is het basisthema voor 2007-2009 van de toeristische sector en de horeca in Vlaanderen. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen werken alle toeristische federaties in de vijf Vlaamse provincies samen met de Federatie Horeca Vlaanderen.
Voor 'West-Vlaanderen lekker land' zijn vier actielijnen uitgewerkt: LEKKER WEG, LEKKER FEESTEN, LEKKER TERROIR en LEKKER ACTIEF. Het ontdekken van culinaire schatten met topkwaliteit is één van belangrijke invalshoeken. De actie 'Jong Keukengeweld' maakt deel uit van LEKKER TERROIR.
Op www.westvlaanderenlekkerland wordt Jong Keukengeweld per deelnemer op originele manier gepresenteerd met een profiel van de jonge chef, het gastronomisch "Jong Keukengeweld" driegangenmenu (+ wijnen), illustraties van fotograaf Michaël Dehaspe en de vermelding van websites voor info & reservaties.
Attn.redactie:
Meer info bij Westtoer: Frank Vansteeland ( coördinator West-Vlaanderen lekker land, 050/305 580). Foto's op eenvoudig verzoek verkrijgbaar: frank.vansteeland@westtoer.be