Gemeente Rotterdam

B en W berichten Rotterdam 26-09-2008

Collegevergadering van 23 september

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte


* (23-09) Het college van B en W is akkoord gegaan met de brief aan het bestuur van de Stadsregio Rotterdam over de investeringsstrategie voor de periode na 2010.
* (23-09) Het college van B en W heeft ingestemd met de aanpassingen in het definitieboek collegeresultaten 2006-2010. De aanpassingen komen voort uit het Rekenkameronderzoek 'Resultaten tellen'.


* (23-09) Het college van B en W heeft ter uitvoering van de motie 'Recreologische Klankbordgroep' besloten een adviescommissie Dierenwelzijn en Stadsnatuur in te stellen. De adviescommissie kan het college gevraagd en ongevraagd adviseren op het gemeentelijk beleid en de invoering daarvan en op het gebied van dierenwelzijn en stadsnatuur. Het college heeft een Reglement vastgesteld voor deze adviescommissie en vier leden benoemd.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening


* (16-09) Het college van B en W heeft besloten tot het voorlopig aanwijzen van de gronden binnen de gebieden 'Nieuwland' en 'Krimsloot', zoals aangegeven op de bijbehorende perceellijsten en kadastrale tekeningen. Daarnaast stelt het college de gemeenteraad voor de voorlopige aanwijzing voor te zetten. De besluiten, het conceptraadsvoorstel, de conceptraadsbesluiten en de bijbehorende stukken worden voor iedereen ter inzage gelegd op het kantoor van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam.


* (23-09) Het college van B en W is akkoord gegaan met de deelname van wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen aan de Expo Real in München. Deze jaarlijkse vastgoedbeurs vindt plaats van 6 tot 8 oktober 2008 en wordt georganiseerd door Holland Property Plaza. Aan de beurs nemen 7 publieke partners deel en 27 marktpartijen. Het thema is 'Holland meets Germany'. De wethouder wordt vergezeld door de directeuren en medewerkers van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam. Rotterdam presenteert diverse projecten zoals Central District, Park Rijnhaven, de Scharnier. Daarnaast wordt op de stand een demovloer geshowd en demonstraties gegeven van de Sustainable Dance Club.


* (23-09) Het college van B en W heeft de gemeenteraad geïnformeerd over het voornemen om voor het eind van dit jaar, samen met Woonstad en Woonbron, een serviceorganisatie voor Verenigingen van Eigenaren (VvE-so) in de vorm van een stichting op te richten. Deze serviceorganisatie wordt opgezet omdat de markt op dit moment geen betaalbare oplossingen biedt voor de problemen waar kleine VvE's mee kampen. De stichting biedt dan een sluitende maatwerkaanpak voor VvE's, die bestaat uit informeren, stimuleren en faciliteren. Daarnaast heeft het college de gemeenteraad gevraagd om eventuele wensen en bedenkingen over het oprichten van deze stichting kenbaar te maken.


* (23-09) Het college van B en W heeft de eerste halfjaarlijkse MOE-landers (Midden en Oost Europeanen) monitor aan de gemeenteraad gestuurd. De bevindingen die uit deze monitor naar voren komen wijken niet af van de ontwikkelingen die geschetst werden in de beleidsnota 'Migratie in goede banen' van juni 2008.


* (23-09) Het college van B en W heeft besloten om de uitgangspunten van de grondexploitatie Medisch Centrum Boomgaardshoek Hoogvliet vast te stellen en om de grondexploitatie Medisch Centrum Boomgaardshoek Hoogvliet de status 'uitvoeren' toe te kennen.

Wethouder Volksgezondheid, Welzijn en maatschappelijke Opvang


* (23-09) Het college van B en W heeft de bestaande reservering voor uitbreiding heroïneverstrekking van ¤ 1,1 miljoen per jaar voor 2009-20100 omgezet in een éénmalige reservering van ¤¬ 1,1 miljoen in 2009 voor uitbreiding heroïnebehandeling (een 2e unit met 70 behandelplaatsen). De reservering van ¤ 1,1 miljoen voor 2010 vloeit teerug naar het programma Sociaal. De uitbreiding wordt gefinancierd met ¤ 1,8 miljoen van het Rijk..

Wethouder Economie, Haven en Milieu


* (23-09) Het college van B en W is akkoord gegaan met het studiebezoek van wethouder Harbers samen met een delegatie van het Rotterdam Climate Initiative en ondernemers uit de haven aan de Verenigde Staten en Canada. Het bezoek wordt afgelegd van 29 september tot 4 oktober. In deze landen worden bijeenkomsten georganiseerd met bedrijven die betrokken zijn bij de uitvoering van demonstratieprojecten voor de afvang en ondergrondse opslag van CO2. Twee van deze projecten worden bezocht. De ervaringen die tijdens dit bezoek worden opgedaan zijn van groot belang voor de invoering van een Rotterdams demonstratieproject.


* (23-09) Het college van B en W heeft het 'Ontwerp Uitvoeringsprogramma Bodemsanering Rotterdam 2008' vastgesteld. In het programma wordt de planning en voortgang van onderzoeken en saneringen vermeld. Met Het Rijk zijn hierover in het MeerjarenOntwikkelingsProgramma 2005-2010 afspraken gemaakt. Deze gegevens bieden een overzicht waarmee beoordeeld kan worden of de aanpak van bodemverontreiniging in de gemeente Rotterdam op schema ligt.


* (23-09) Het college van B en W heeft besloten de benoeming van de heer R. F. M. Lubbers als voorzitter van het International Advisory Board van de EDBR te verlengen tot 1 januari 2009. Per 1 juli 2008 liep het voorzitterschap van de heer Lubbers af, maar vanwege de IAB Conferentie van 29 tot en met 31 oktober 2008 is, na overleg met de heer Lubbers, het voorzitterschap verlengd tot 1 januari 2009.

Wethouder Participatie en Cultuur


* (23-09) Het college van B en W heeft kennisgenomen van het advies 'Van stiefkind tot oogappel' van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC). De RRKC heeft op verzoek van het college advies uitgebracht over de rol van de amateurkunsten in het participatiebeleid van de gemeente Rotterdam. De hoofdaanbevelingen zijn 1. geef vrijetijdskunst meer smoel 2. versterk de basisstructuur 3. ruim baan voor innovatie en artistieke ontwikkeling 4. stel Rotterdammers in staat intensiever te participeren 5. faciliteer adequate podia, werk- en repetitieruimte 6. één loket voor vrijetijdskunst 7. herijking subsidiesystematiek vrijetijdskunst. Het college werkt de hoofdaanbevelingen verder uit in het kader van het programma Cultuurparticipatie.


* (23-09) Het college van B en W heeft besloten tot 2010 de kosten voor de deelnemers van de inburgeringstrajecten te compenseren. Het college is van oordeel dat de compensatie van de eigen bijdrage een positief effect heeft gehad op de instroom van inburgeraars.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie


* (23-09) Het college van B en W heeft besloten om gemeenteambtenaren in de gelegenheid te stellen tot een kortdurende uitwisseling met Rotterdamse bedrijven. Hiermee krijgt het werk van de ambtenaren een betere aansluiting op het werk van medewerkers bij het bedrijfsleven.

Beantwoording schriftelijke vragen


* van het raadslid Belhaj (D'66) over ondersteunende begeleiding.


* van het raadslid R. Schuurman (leefbaar Rotterdam) over civielrechtelijke stappen tegen Willem Scholten.


* van het raadslid R.A. Motta (PVDA) over het functioneren van


* het gemeentelijk telefoonnummer.


* van het raadslid P.B. van Tijn (VVD) over de Essalam moskee.

Concerncommunicatie

Bezoekadres:Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres:Postbus 70012

Telefoon: (010) 417 29 18