Gemeente Den Haag

Themaweek Democratie in Debat

De themaweek Democratie in Debat vindt dit jaar plaats van 26 september t/m 6 oktober. Met onder andere prikkelende discussies, felle debatten, en een jongerenconferentie zullen door heel Nederland allerlei activiteiten plaats vinden die in het teken staan van de democratie.

Zo komt er bijvoorbeeld een jongerenconferentie rondom het Huis voor Democratie en Rechtsstaat, zijn er in de Rode Hoed verschillende debatten over de staat van onze democratie en is er in Nieuwspoort een symposium over de relatie politiek, media en voorlichting. Ook opent het Fort van democratie in Utrecht deze week haar deuren en organiseren partijen als Coolpolitics, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de Publieke Zaak, de Balie, Het Haags Historisch Museum, Lokaal, en het Bureau Europese Commissie uiteenlopende activiteiten. Er is echter nog veel meer.

Speciaal voor deze week is er een website online (www.democratie-in-debat.nl) met daarop informatie over de activiteiten, deelnemende organisaties en nieuwsberichten.

De week wordt gedragen door onder meer het Forum voor Democratische Ontwikkeling (FDO), de gemeente Den Haag, het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie, Nieuwspoort en de Stichting Huis van de Democratie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Forum voor Democratische Ontwikkeling via nummer: 070 302 82 13 of via het mailadres: democratie-in-debat@forumdemocratie.nl


---- --