Ingezonden persbericht
p e r s b e r i c h t
KunsthalKOOKT
Festival voor de Echte Smaak
2e persbericht, 26 augustus 2008
Vrijdag 26 t/m zondag 28 september 2008
KunsthalKOOKT volgeboekt
De belangstelling voor de derde editie van KunsthalKOOKT is overweldigend. Het Festival voor de Echte
Smaak is qua opzet bijna tweemaal zo groot als in 2006. De twee grote markthallen zijn al maanden
volgeboekt, er zijn dit jaar vier workshophallen en nog steeds melden zich nieuwe standhouders. Voor de
derde keer wordt de Kunsthal dé verzamelplaats voor eerlijk eten.
KunsthalKOOKT, in 2004 gekozen tot beste culinaire evenement, is in het leven geroepen om het beste van
eigen bodem te laten zien en vooral proeven. Tijdens het drie dagen durend Festival voor de Echte Smaak
staat het ambachtelijk product centraal. In twee markthallen verkopen kleinschalig werkende producenten
hun waren. In het Kooktheater presenteert de crème de la crème van de Nederlandse culinaire wereld zich
en er zijn tientallen workshops en proeverijen. Tijdens de opening vindt de uitreiking van de Wina Born-prijs
plaats aan een persoon die zich buitengewoon heeft ingespannen voor de Nederlandse gastronomie.
Chefkoks Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) en Mohammed El Harouchi (Solo, Gorinchem) geven tijdens
het openingsprogramma op donderdag 25 september om 16.00 uur een haringpresentatie. Minister Gerda
Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zal aansluitend om 17.30 uur de officiële opening
verrichten.
Programma
Een greep uit het programma: presentaties van topchefs onder wie Jean Beddington, Robert Kranenborg en
Paul Fagel, de finales van de Desserttrofee en voor de lekkerste bonbon in samenwerking met Belcolade.
Ook wordt de Gouden Pollepel uitgereikt, de prijs van AD Rotterdams Dagblad voor het beste restaurant in
Rotterdam en omgeving. Zaterdag staat het Kooktheater in het teken van zowel de gastronomie als de
boerenkeuken. Zondag presenteren vrouwelijke topkoks als koninginnen van de keuken hun heerlijkste
waren. Pierre Wind sluit met een culinaire potpourri zondag 28 september het festival KunsthalKOOKT af en
daarmee ook de Week van de Smaak. Bezoekers kunnen zich inschrijven voor proeverijen op het gebied van
kaas, thee, wijn, koffie, chocolade, paddenstoelen en boter. Ook zijn er `clinics' over onder meer zelf sappen
maken, soep koken voor kinderen en een basiscursus snijden.
Start voorverkoop
KunsthalKOOKT staat stil bij de laatste ontwikkelingen en de waarde van goede voeding? Tientallen
standhouders, workshops en proeverijen vormen een bruisende smaaksensatie onder het dak van de
Kunsthal. De beursdeelnemers staan vermeld op www.kunsthal.nl /kookt.
Vanaf 1 september is reserveren voor het workshopprogramma mogelijk via de website. Kaarten voor
workshops worden tijdens het festival opgehaald aan de workshopbalie. De voorverkoop van kaarten voor
het festival start op 2 september aan de kassa.
KunsthalKOOKT, Festival voor de Echte Smaak is een initiatief van de Kunsthal Rotterdam met
gastconservator Ellen Scholtens, culinair journalist van AD Nieuwsmedia.
Openingstijden
Donderdag 25 september van 14.00 -- 20.00 uur (besloten opening, pers kan zich aanmelden via
communicatie@kunsthal.nl)
Vrijdag 26 en zaterdag 27 september van 10.00 -- 20.00 uur / zondag 28 september van 10.00 -- 17.00 uur
Entree bedraagt 15,00 / Passepartout (3 dagen) bedraagt 25,00 / Voorverkoop start op 2 september
> Voor meer persinformatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de
Kunsthal Rotterdam: Willemijn van Drunen t.010-4400321, 06-15830703; Mariëtte Maaskant, t. 010-4400323,
06-14437789; f. 010-4367152; communicatie@kunsthal.nl
> Bij publicatie graag vermelden:
info 010-4400301, www.kunsthal.nl, openingstijden tijdens KunsthalKOOKT:
vrijdag 26 en zaterdag 27 september: 10.00 - 20.00 uur, zondag 28 september: 10.00-17.00 uur
---- --