Stadsdeel Zeeburg

Gehrels en Elatik openen eerste grote sporthal op IJburg

26 september 2008

Op woensdag 24 september 2008 is sporthal IJburg officieel geopend door wethouder Carolien Gehrels en stadsdeelwethouder Fatima Elatik. Leerlingen van het IJburg College, een belangrijke gebruikersgroep van de hal, organiseerden zelf de opening, aangestuurd door het stadsdeel.

Foto: overleg met leerlingen

Foto: Medewerkers van het stadsdeel spreken het programma door met de leerlingen

Leerlingen organiseren zelf

Even kropen de leerlingen in de huid van presentatoren, DJ's, journalisten en koks, met succes! Mats (13) meldde zich bij directeur Nico Moen om de opening te presenteren. Met verve kondigde hij de wethouders aan en verrichtte met hen de openingsact. Een twee meter lange basketballer van Tha Firebirdz tilde hem op, zodat hij de bal in een met confetti gevulde basket kon dunken.

Foto: yoga

Foto: Fatima Elatik en Nico Moen werken zich in het zweet tijdens een workshop yoga

Sportieve chaos

Na het officiële gedeelte, ontstond er een vrolijke sportieve chaos in de sporthal. In alle hoeken van de zaal deden kinderen mee met workshops basketbal, kickboksen en yoga. Zelfs de directeur en stadsdeelwethouder Elatik lieten zich van hun lenigste kant zien en oefenden de 'zonnegroet' met de yoga-lerares.

Foto: koken

Foto: Even hebben leerlingen de touwtjes in handen in de keuken van kookmeester Willem

Iedereen bedankt!

Naast presentator Mats, waren er nog veel meer kinderen actief betrokken bij de organisatie. Het communicatieteam wist wethouders en bezoekers te strikken voor een interview en legde alles vast op film. Kookmeester Willem had een hele kookcrew om zich heen verzameld om hem te helpen bij het bereiden van allerlei gezonde sapjes en hapjes. Maar ook bij het opbouwen en opruimen staken vele kinderen de handen uit de mouwen. Het stadsdeel wil iedereen bedanken die een steentje heeft bijgedragen aan de opening van de sporthal. Heel goed gedaan!

Goed omgaan met kansen

Het initiatief voor de bouw van de tijdelijke hal is genomen door stadsdeel Zeeburg en de centrale stad. De gemeente heeft financieel bijgedragen om de realisatie mogelijk te maken. De Principaal heeft de hal ontwikkeld. Fatima Elatik, stadsdeelwethouder sport, is de geldschieters dankbaar. Elatik: "Er moest iets gebeuren. Het aantal sportvoorzieningen op IJburg is beperkt, terwijl de behoefte enorm groeit. Ik ben blij dat er partijen waren, die zien hoe groot die behoefte is en goed omgaan met kansen. We zijn er nog steeds niet, maar dit is een flinke stap in de goede richting."

Plek voor vele IJburgers

In de hal komen wekelijks verschillende (basis)scholen en verenigingen sporten. Initiatieven kunnen uitgroeien tot sportverenigingen, een voorbeeld hiervan is basketbalvereniging Tha Firebirdz. Een andere gebruiker is Partou, met een kinderopvang in de kantine van de hal. De nieuwe sporthal levert dus veel plezier op voor een groot aantal IJburgers. De Principaal stelt sporthal IJburg beschikbaar, totdat het Centrum voor Vrije Tijd open gaat.