Productschap Diervoeder

26/09/2008

Cursus preventiemedewerker

In navolging op de themadag RI&E organiseert het Productschap Diervoeder in samenwerking met de vakbonden een cursus preventiemedewerker.

Elke organisatie met personeel (meer dan 1 fte) moet sinds 1 januari 2007 een preventiemedewerker in dienst hebben. Dit is in de naleving van de verplichtingen uit de Arbeidsomstandighedenwet. Bij organisaties met minder dan 26 werknemers in dienst mag de werkgever zelf de functie van preventiemedewerker op zich nemen. De preventiemedewerker heeft onder andere als taak ondersteuning te verlenen bij de uitvoering van de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E). Daarnaast is hij binnen de organisatie hét aanspreekpunt voor vragen en onduidelijkheden rondom de arbeidsomstandigheden in een organisatie.

Het Productschap Diervoeder organiseert samen met de vakbonden een branchespecifieke cursus. Deze dag is speciaal bedoeld voor bedrijven die nog geen preventiemedewerker hebben aangesteld of een preventiemedewerker in dienst hebben die nog over onvoldoende kennis beschikt, De cursus richt zich niet alleen tot preventiemedewerkers. Daarom is hij ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld ORleden.

De eerste cursus zal worden gehouden op maandag 20 oktober a.s. van 9.30 tot 16.30 uur bij PTC+ te Barneveld en wordt geleid door Paul Bloemen, adviseur Arbeid en Organisatie. Het aantal deelnemers per cursus is maximaal 15. Bij meer aanmeldingen zal deze cursus nogmaals georganiseerd worden. Tijdens de cursus word je op een eenvoudige wijze wegwijs gemaakt in de Arbowetgeving, het herkennen van gevaren, het beoordelen van risico's, het planmatig werken aan verbeteringen en het zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. Na de afronding van deze training ben je in staat zelfstandig een RI&E uit te voeren en de belangrijkste risico's binnen jouw eigen organisatie te herkennen. Na afloop van de cursus ontvang je het certificaat Preventiemedewerker. Zie voor meer informatie het PDF document. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.